Συνάντηση Γεωργιτσιάνων με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 12:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Γεωργιτσιάνων με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Τη Δευτέρα 20/1, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χρήστο Ηλ. Τσίχλη, τον αντιπρόεδρο Ορέστη Γρ. Τσίχλη και τον γραμματέα Φίλιππο Γ. Τσερωτά, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Ελλάδος Στάθη Σταθόπουλο. Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης πάρκων αναψυχής, παιδικών χαρών, πλατειών, μονοπατιών κ.α. από το Πράσινο Ταμείο. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Τσίχλης είχε προτείνει την αξιοποίηση των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου για έργα αναβάθμισης κι ανάπτυξης στη Δημοτική Ενότητα Πελλάνας.

Όπως αναφέρει ο Χρ. Τσίχλης, «για την ένταξη στο πρόγραμμα, απαιτείται πρόταση ένταξης συγκεκριμένων έργων από τον οικείο δήμο και έγκριση της πρότασης από το Ππράσινο Ταμείο. Οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να αποστείλουν τις προτάσεις εντός αποκλειστικής προθεσμίας. Η αρμοδιότητα αξιολόγησης και έγκρισης της δημοτικής πρότασης, ανήκει στο Πράσινο Ταμείο».

Σύμφωνα με τον Χρ. Τσίχλη, «για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του νέου ΕΣΠΑ, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι εξαιρετικά σημαντικός και θεμελιώδης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να υπερβεί τις αιτίες, τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες που βύθισαν την ίδια και ολόκληρη την χώρα στην κρίση, να ξεπεράσει πραγματικές αδυναμίες και παθογένειες, να αξιοποιήσει το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Το νέο ΕΣΠΑ είναι ένας πακτωλός χρημάτων 26, 5 δισ ευρώ που δίνει τεράστιες δυνατότητες για έργα, δουλειές και ανάπτυξη. Το εταιρικό σύμφωνο για το πλαίσιο ανάπτυξης, γνωστό ως νέο ΕΣΠΑ, “τρέχει” με 7 τομεακά προγράμματα ύψους 19,8 δισ ευρώ και 13 περιφερειακά προγράμματα ύψους 5,7 δισ ευρώ . Δηλαδή, προσφέρει έναν πακτωλό χρηματοδότησης συνολικά 26,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για έργα, προγράμματα ολοκλήρωσης και δημιουργίας υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος, ανάπτυξης του αγροτικού τομέα κα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών