Το Γύθειο γιορτάζει την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 07:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Γύθειο γιορτάζει την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου του  Γυθείου, Υπαπαντής του Κυρίου,  διοργανώνουν η Μητρόπολη Μάνης και ο Δήμος Αν. Μάνης, το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της εορτής,  Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μμ, θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και συγχοροστατούντων των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 7:00 πμ θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκου και συλλειτουργούντων των σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου, ως την κεντρική πλατεία του Γυθείου, όπου θα ψαλεί δέηση, ενώ στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου.

Και ο φετινός εορτασμός της πολιούχου του Γυθείου αναμένεται να τιμηθεί με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, πάνδημη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti