Με κατάνυξη ο εορτασμός της Υπαπαντής στον βυζαντινό Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2020 12:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με κατάνυξη ο εορτασμός της Υπαπαντής στον βυζαντινό Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια  εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στον ιερό ναό που βρίσκεται εντός τη βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά, επάνω από το μοναστήρι της Παναγίας  Παντανάσσης.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος πιστών (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά), από την ευρύτερη περιοχή του Μυστρά και της Σπάρτης, κατάφεραν να διανύσουν τη δύσκολη,   ανηφορική διαδρομή των 20 λεπτών που οδηγεί στον ναό για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

Τις ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος Πικουλιανίκων π. Κωνσταντίνος Γρίβας και έψαλαν  ο ιεροψάλτες  Σταύρος Περγαντής και Κώστας Βαχαβιώλος.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, οι παρευρισκόμενοι πέρασαν από το αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παντανάσσης, όπου κεράστηκαν με γλυκίσματα από τις μοναχές.

Ικανοποιημένοι όλοι, πήραν τον δρόμο της επιστροφής, με την ευχή και ελπίδα να μπορούν να συναντώνται κάθε χρόνο στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον περικαλλή αυτόν χώρο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti