Στο επίκεντρο η ενίσχυση πολιτιστικών δράσεων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Τετ-α-τετ Βερούτη με αυτοδιοικητικούς

Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο επίκεντρο η ενίσχυση πολιτιστικών δράσεων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας κ. Παναγιώτα Αλειφέρη και την περιφερειακή σύμβουλο κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου πραγματοποίησαν την Τρίτη (4/2) ο περιφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης, στο πλαίσιο της συνεργασίας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν ήδη αναδειχθεί σε πολιτιστικούς θεσμούς του Δ. Μονεμβασίας.

Κοινός στόχος των δυο πλευρών, σύμφωνα με τον Θ. Βερούτη, ήταν «η ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής, των παραδόσεων της και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, καθώς επίσης και η αξιοποίηση της διάθεσης προσφοράς των πολιτιστικών φορέων και των ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών σχημάτων που συμβάλλουν σημαντικά στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία του τόπου».

Εξάλλου, την Πέμπτη (6/2), ο κ. Βερούτης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Ευρώτειος Πολιτεία» κ. Ζάχο Μπούτσαλη.

«Παρά το γεγονός ότι η συνάντησή μας αφορούσε κυρίως στις εκδηλώσεις Πολιτισμού και τη συνεργασία, που επιθυμούμε να αναπτύξουμε στο πεδίο αυτό, συζητήσαμε επίσης για τα αναγκαία έργα υποδομών της περιοχής του Δ. Ευρώτα και ενημέρωσα τον κ. Δήμαρχο για τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, προσθέτοντας: «Οι ανάγκες είναι γνωστές και μέσω της άριστης συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, οι λύσεις θα βρεθούν».

Τις επόμενες μέρες ο κ. Βερούτης σχεδιάζει συναντήσεις με εκπροσώπους και των υπόλοιπων δήμων της Λακωνίας με σκοπό την ιεράρχηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στις οποίες θα συμβάλλει οικονομικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

aleiferi spyridakou

verdos

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti