Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Μανιάτης ιατρός Μιχ. Βλασταράκος

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών - Είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020 16:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Μανιάτης ιατρός Μιχ. Βλασταράκος

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (10/2), ο επί σειρά ετών Μανιάτης πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ιατρός-ωτορινολαρυγγολόγος Μιχάλης Βλασταράκος, έπειτα από σύντομη νοσηλεία.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αναφέρει ότι «με θλίψη ενημερώθηκε για το θάνατο του πρώην προέδρου του ΠΙΣ και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και συναδέλφους του».

Ο Μιχ. Βλασταράκος υποστήριζε ότι «η οικοδόμηση ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα στηρίζει το ΕΣΥ και θα καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών, είναι επιβεβλημένη». Σύμφωνα με γνωρίζοντες, κατά τη διάρκεια της καριέρας και της θητείας του στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατέβαλε προσπάθειες για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έως τον Μάρτιο του 2019.

Ποιος ήταν ο Μιχ. Βλασταράκος
Γεννήθηκε στην Aρεόπολη το 1948, έχοντας καταγωγή και από το χωριό Σκαμνάκι Αν. Μάνης. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που του δόθηκαν πρότυπα από τους σημαντικούς του προγόνους. Ο ίδιος έδειξε ζήλο για τη μάθηση από πολύ νεαρή ηλικία και αργότερα αρίστευσε.

Οι κλήσεις του τα ταλέντα του και η κοινωνική του ευαισθησία τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά. Ασχολήθηκε συστηματικά με την κοινωνική ζωή του τόπου με την συμμετοχή του σε διάφορους φορείς και οργανώσεις.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αρεόπολη, αποφοίτησε από Λύκειο Αθηνών το 1966. Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972. Υπηρέτησε την θητεία του στο Υγειονομικό Σώμα (1973 – 1975). Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας 1976. Ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και στο Ιπποκράτειο ως ωτορινολαρυγγολόγος (1977 – 1980). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην Αγγλία στην ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του ENT Hospital of London (1981). Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο δρόμο ταχύτητος 100 μέτρων. Χρημάτισε επίσης βοηθός στην Έδρα της Ανατομίας ως αριστούχος φοιτητής.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ανέλαβε υπεύθυνος του ακοολογικού και νευροωτολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (1981 – 1987). Μη αποδεχόμενος τον διορισμό του στο ΕΣΥ, άσκησε τα ιατρικά του καθήκοντα στον ιδιωτικό χώρο από το 1987 έως τον θάνατό του.

Θεωρούνταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας στο χώρο του, αρθρογραφούσε για θέματα επιστημονικά ιατρικά και κοινωνικοπολιτικά. Ήταν μέλος πολλών επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Με πληροφορίες από whoiswhogreece.com

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα