Νεκροί, τραυματίες και παραβάσεις στους δρόμους της Πελοποννήσου

Τα στοιχεία της Τροχαίας για τον Ιανουάριο

Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 07:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νεκροί, τραυματίες και παραβάσεις στους δρόμους της Πελοποννήσου

 Συνολικά 27 τροχαία ατυχήματα με 39 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2020 στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία επί  θεμάτων οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο, στους δρόμους της Πελοποννήσου σημειώθηκαν: Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με δύο νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με δύο  σοβαρά τραυματίες και 23 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 35 ελαφρά τραυματίες.

Τα αίτια
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, ολισθηρότητα οδοστρώματος, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι παραβάσεις
Εξάλλου, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν 484 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.357 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 145 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.253 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
- 1.557 για υπερβολική ταχύτητα
- 151 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
- 194 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
- 18 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
- 73 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
- 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
- 7 για παραβίαση σηματοδότη
- 149 για ΚΤΕΟ
- 11 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
- 3 για αντικανονικούς ελιγμούς
- 6 για αντικανονικό προσπέρασμα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα