Ενιαίο πλαίσιο για τα πυρηνελαιουργεία επιδιώκει η Περιφέρεια

Με αυστηρές προϋποθέσεις οι άδειες λειτουργίας

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 12:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενιαίο πλαίσιο για τα πυρηνελαιουργεία επιδιώκει η Περιφέρεια

Δεν έλαβε απόφαση για το θέμα των πυρηνελαιουργείων το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 10/2, καθώς καμία από τις προτάσεις που εισηγήθηκαν οι μειοηψηφίες δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η περιφερειακή αρχή έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες στο πλαίσιο της βασικής αρχής της, ότι προέχει η δημόσια υγεία. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι ασκείται πίεση προς την Πολιτεία για ενιαίο θεσμικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα γίνονται συνεχείς έλεγχοι και συγκέντρωση στοιχείων, προχωρεί σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η διαδικασία για νέες ΑΕΠΟ (Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) σε όλα τα πυρηνελαιουργεία με βάση τις οποίες θα δοθούν άδειες λειτουργίας με αυστηρές προϋποθέσεις -όπως η τήρηση της θερμοκρασίας επεξεργασίας κάτω από 400 βαθμούς-, ενώ εξετάζεται η μείωση του κατ’ έτος χρονικού εύρους λειτουργίας των εν λόγω μονάδων αλλά και των ωρών καθ’ ημέρα.

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε Π. Νίκας, συνεχίζονται οι έλεγχοι και στα επιδοτηθέντα διφασικά ελαιοτριβεία.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, σημείωσε ότι εξετάζεται προοπτικά η χρήση του πυρήνα της ελιάς ως εδαφοβελτιωτικό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα