Ο Στ. Κολοκούρης ανέλαβε καθήκοντα στην Αρχηγία του ΠΣ (ΦΩΤΟ)

Ο Β. Ματθαιόπουλος παρέδωσε ηνία στον Μανιάτη Αντιστράτηγο

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 12:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Στ. Κολοκούρης ανέλαβε καθήκοντα στην Αρχηγία του ΠΣ (ΦΩΤΟ)

Τελετή παράδοσης-παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε χώρα τη Δευτέρα (10/2) στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ορίστηκε ο Μανιάτης Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος διαδέχεται τον Στρατηγό ΠΣ ε.α. Βασίλειο Ματθαιόπουλο.

Στην ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Το Πυροσβεστικό Σώμα, ως κύριος βραχίονας Πολιτικής Προστασίας είναι καταξιωμένο στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς υποχρεώνουν να εφαρμόζουμε την αξιοκρατία στις επιλογές μας και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη προετοιμασία των φορέων αντιμετώπισης των καταστροφών… Αρχηγέ, όλοι μαζί, οφείλουμε να διατηρήσουμε πρωτοπόρο στην αποστολή του το Πυροσβεστικό Σώμα, με εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επαγρύπνηση, για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και επιπρόσθετα, αυτό αποτελεί ηθική υποχρέωση στους πυροσβέστες που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος».

Ο απερχόμενος Αρχηγός του ΠΣ Στρατηγός ΠΣ ε.α. Βασίλειος Ματθαιόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στα 35 αυτά χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα έζησα δύσκολες και καλές στιγμές, αισθάνθηκα τεράστια ικανοποίηση, προσφέροντας στον συνάνθρωπο βγαίνοντας νικητής από τη μάχη με δεκάδες φυσικές καταστροφές, αλλά  βίωσα και ανείπωτη  θλίψη, όταν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας, έχαναν τη ζωή τους συμπολίτες μας ή συνάδελφοι, στην εκτέλεση του καθήκοντος». Απευθυνόμενος προς τον νέο επικεφαλής του ΠΣ Στ. Κολοκούρη, ανέφερε: «Αρχηγέ, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την επιλογή σου. Το έργο σου θα είναι δύσκολο και γεμάτο εμπόδια. Εντούτοις, γνωρίζοντας το ήθος και τις ικανότητες σου, αλλά και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που τίθεται υπό τις διαταγές σου, εκτιμώ ότι θα φέρεις εις πέρας με επιτυχία την δύσκολη αποστολή σου, πράγμα που στο εύχομαι ολόψυχα. Κλείνοντας, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε όλους τους ηρωικούς συναδέλφους που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, για χάρη του κοινωνικού συνόλου».

Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης ανέφερε: «Αναλαμβάνω  την  ηγεσία  του  Πυροσβεστικού  Σώματος, με πλήρη συναίσθηση  των  ευθυνών  και  των  υποχρεώσεων που  καλούμαι  να  αντιμετωπίσω. Αισθάνομαι  επιτακτική  την  ανάγκη, να εκφράσω  την βαθιά  μου  ευγνωμοσύνη  στην  κυβέρνηση  της  χώρας  μας, στον  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό  Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για  την  εμπιστοσύνη  που επέδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε, καθώς και όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την εξαιρετική τιμή να με επιλέξουν Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος», είπε ο κ. Κολοκούρης και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Το πυροσβεστικό σώμα αποτελεί εργαλείο αποτροπής, επιχειρησιακό πλεονέκτημα, για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας τον πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος, έναντι φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Οι σημερινές συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διακλαδικής συνεργασίας και επιχειρησιακής δράσης ώστε να ανταποκριθούμε άμεσα, υπεύθυνα και με συνέπεια στις προσδοκίες των πολιτών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα