Εξελίξεις για δακοκτονία, νέο μουσείο Σπάρτης και ΣΔΙΤ

Έναρξη για τη μελέτη της πολιτισμικής μονάδας

Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 16:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξελίξεις για δακοκτονία, νέο μουσείο Σπάρτης και ΣΔΙΤ

Τη διενέργεια διαγωνισμών και όλων των υπόλοιπων σχετικών διαδικασιών για την δακοκτονία του 2020 σε κάθε μία από τις 5 περιφερειακές ενότητες ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε τη Δευτέρα (24/2) στην Τρίπολη. Επίσης, εγκρίθηκε η διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη της εκπόνησης μελέτης που αφορά την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, το οποίο αποτελεί αίτημα χρόνων της κοινωνίας της λακωνικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων για το νέο μουσείο, το πρώτο βραβείο του οποίου κέρδισαν οι «MOR - Architects» σε συνεργασία με τον Labis Tozai.

Εξάλλου, η Οικονομική Επιτροπή -με σκοπό να προχωρήσει το συντομότερο η υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- ενέκρινε τον ορισμό δικηγόρων για τη δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας ενώπιον του Εφετείου Ναυπλίου στις προσφυγές που έχουν γίνει κατά της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή των ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) στις ΠΕ Αρκαδίας και Λακωνίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα