Απεβίωσε η Αθηνά Αναστοπούλου

Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος Σπάρτης

Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 18:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απεβίωσε η Αθηνά Αναστοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η αρχιτέκτων-μηχανικός Αθηνά Αναστοπούλου (το γένος Φράγκα), η οποία είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος Σπάρτης την περίοδο 1987-1994 επί δημαρχίας Δημοσθένη Ματάλα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη (25/2) στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης, παρουσία συγγενών, φίλων και γνωστών, ενώ ακολούθησε ταφή στο α’  κοιμητήριο Σπάρτης. Τη θανούσα αποχαιρέτισε, εκφωνώντας έναν συγκινητικό επικήδειο λόγο, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης κ. Δημοσθένης Ματάλας, στη δημαρχιακή θητεία του οποίου υπηρέτησε ως μέλος του συμβουλίου η αείμνηστη Αθ. Αναστοπούλου.

Η εκλιπούσα είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην κοινωνική ζωή του τόπου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο στην αρωγή και προσφορά βοήθειας σε συνανθρώπους μας.

Εκτός από δημοτική σύμβουλος, η Αθηνά Αναστοπούλου υπήρξε μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Σπάρτης. Ήταν παντρεμένη με τον, επίσης, αρχιτέκτονα-μηχανικό Γεώργιο Αναστόπουλο με τον οποίο είχαν αποκτήσει έναν γιο. Είχε καταγωγή από τη Βαρβίτσα Λακωνίας, ενώ η μητέρα της Ματούλα Φράγκα είχε υπηρετήσει και εκείνη ως δημοτική σύμβουλος Σπάρτης τη δεκαετία του 1960.

Ο «Λακωνικός Τύπος» συλλυπείται τους οικείους της εκλιπούσης.

Ψήφισμα του ΔΣ Σπάρτης
Μετά την πληροφορία του θανάτου της Αθηνάς Αναστοπούλου, η οποία υπηρέτησε  ως  δημοτική σύμβουλος Δήμου Σπάρτης επί οκταετίας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης συνεδρίασε έκτακτα τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος ως ακολούθως:
«1. Να εκφράσει προς την οικογένεια της μεταστάσης την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της.
4. Να παραστεί αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελετή της κηδείας της.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας».

Συλλυπητήρια από τη ΔΕΥΑΣ
Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ «εκφράζουν την βαθειά θλίψη τους για την απώλεια της Αθηνάς  Αναστοπούλου. Διατυπώνουν τα ειλικρινή θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους της.

Εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε η εκλιπούσα προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Σπάρτης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα