Μέτρα για τις απώλειες της Αποκριάς λόγω κορονοϊού ζητούν οι έμποροι

Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου για τη ματαίωση των αποκριάτικων δρώμενων: «Η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα»

Σάββατο, 29 Φεβρουάριος 2020 10:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέτρα για τις απώλειες της Αποκριάς λόγω κορονοϊού ζητούν οι έμποροι

Μετά την παρουσίαση κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα Υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών προχώρησαν στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία λαμβάνοντας υπόψιν τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του ιού και εξαιτίας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, ανέστειλε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

«Αυτή η απόφαση καταλαβαίνουμε ότι ελήφθη, λαμβάνοντας υπόψη την απειλή για την δημόσια υγεία και τη στηρίζουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ), η οποία ωστόσο προσθέτει: «Η ίδια απόφαση όμως δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες των πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου ματαιώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι επαγγελματίες αυτοί είχαν επενδύσει σε αυτές τις εκδηλώσεις και είχαν προχωρήσει σε παραγγελίες για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προέκυπταν».

Η ΟΕΕΣΠ υπογραμμίζει ότι «το καρναβάλι είναι ένας θεσμός από τον οποίο ζουν πάρα πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες. Προσφέρει μία ισχυρή οικονομική ανάσα στις πόλεις που διοργανώνεται και στηρίζει χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους. Αυτή την στιγμή προμήθειες σε τρόφιμα θα πεταχτούν και οι επενδύσεις που έγιναν γι’ αυτό το τριήμερο θα χαθούν. Αυτό θα επιφέρει οικονομική δυσπραγία και στις εμπορικές επιχειρήσεις και θα δυσχεράνει το ήδη κακό οικονομικό κλίμα».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα στήριξης των επαγγελματιών για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που θα προκύψουν από την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης προτείνει τα εξής μέτρα στήριξης «για να επουλωθούν κατά το δυνατόν περισσότερο οι οικονομικές απώλειες»:
• Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο για έξι μήνες (καταβολή ΦΠΑ, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία).
• Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων προς τις Τράπεζες για έξι μήνες.
• Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής για έξι μήνες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
• Εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery από την ημερομηνία έκδοσης της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ 13776/27.02.20) μέχρι και έξι μήνες μετά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα