Απαλλάσσει τις επιχειρήσεις εστίασης από τέλη ο Δ. Σπάρτης

Ως μέτρο στήριξης για τον κορονοϊό - Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 17:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαλλάσσει τις επιχειρήσεις εστίασης από τέλη ο Δ. Σπάρτης

Στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Όπως εξήγγειλε θα εισηγηθεί άμεσα στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης (δια περιφοράς την Παρασκευή 20/3), οι καταστηματάρχες του δήμου να μην χρεώνονται τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Καθώς τα τέλη αυτά είναι ετήσια, θα εισηγηθεί να υπάρξει έκπτωση 34% επί του συνολικού ποσού.

 Για τις άδειες κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που ήδη έχουν χορηγηθεί και πληρωθεί εφάπαξ, να γίνει επιστροφή του ποσού της μείωσης με απόφαση δημάρχου.  

Η Δημοτική Αρχή εξετάζει, επίσης, και άλλους τρόπους ελάφρυνσης των πολιτών, στα πλαίσια, φυσικά, και των δικών της οικονομικών δυνατοτήτων.

Χαιρετίζουν το μέτρο
οι επιχειρήσεις εστίασης Σπάρτης
Με ικανοποίηση υποδέχτηκε την παραπάνω εξαγγελία του Δ. Σπάρτης ο Σύλλογος  Επιχειρήσεων Καφέ – Εστίασης Σπάρτης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Τσαρούχας.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον Δ. Σπάρτης, ο κ. Τσαρούχας αναφέρει τα εξής: «Κύριε Δήμαρχε, η πρόθεσή σας για εισήγηση εκ μέρους σας, στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, για χρονικό διάστημα 4 μηνών, οι καταστηματάρχες των Καφέ και της Εστίασης να μην χρεωνόμαστε τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες είναι καλοδεχούμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης, καθώς και από τους εκατοντάδες δραστηριοποιούμενους επιχειρηματίες της Πόλης μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την ομόφωνη αποδοχή της πρότασής σας από τα Μέλη των Οργάνων του Δήμου που θα απαιτηθεί να εισαχθεί, δεδομένου ότι εξελισσόμενης και εντεινόμενης της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και έχει φέρει στο μηδέν τις επιχειρήσεις μας, το μέτρο αυτό θα πρέπει να είναι η απαρχή σειράς μέτρων από το Δήμο Σπάρτης για την ανακούφιση και ενίσχυση των επιχειρήσεων της Εστίασης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών