Μητροπολίτης τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών παρά τη ρητή απαγόρευση

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2020 11:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μητροπολίτης τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών παρά τη ρητή απαγόρευση

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, αποφάσισε την Παρασκευή 20/3, να αψηφήσει την κυβερνητική απόφαση που αφορά τη διακοπή των λατρευτικών συνάξεων στις εκκλησίες, λόγω κορωνοϊού και άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού Ναού του Εσταυρωμένου, στη χώρα των Κυθήρων, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν κανονικά, προσκαλώντας τους πιστούς στην εκκλησία. Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν για τους πιστούς οι εκκλησίες και δήλωνε πως δεν θα υπακούσει.

Χθες στο ναό των 90 τ.μ. ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος του νησιού κ. Σταύρος Χαρχαλάκης, αναφέρει πως στο νησί λειτούργησε και δεύτερος ναός.  

Ο δήμαρχος αναφέρει επίσης, πως για την παράνομη πράξη του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα. Χαρακτηριστικά λέει μάλιστα, πως το Σάββατο το πρωί είχε σταλεί περιπολικό σε άλλη εκκλησία στην οποία ο Μητροπολίτης λειτουργούσε σήμερα και πάλι με τις θύρες ανοιχτές. Ο Μητροπολίτης θα κληθεί εντός της ημέρας να καταθέσει για να διαπιστωθεί η τέλεση αδικήματος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti