Βελτίωση αγροτικού δρόμου στον Άγιο Νικόλαο Βοιών

Στο τμήμα Βαλτάκι – Αγία Μαρίνα

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 13:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βελτίωση αγροτικού δρόμου στον Άγιο Νικόλαο Βοιών

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου βελτίωσης του αγροτικού δρόμου «Βαλτάκι – Αγία Μαρίνα» στον Άγιο Νικόλαο Βοιών, συνολικού προϋπολογισμού 409.035,19 ευρώ.

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Η Δημοτική Αρχή εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER».

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού «Βαλτάκι - Αγία Μαρίνα» Αγίου Νικολάου Βοιών με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Το συνολικό μήκος της υφιστάμενης (προς βελτίωση) αγροτικής οδού είναι περίπου 2,800,00 μ. με συνολικό πλάτος καταστρώματος 5,50 μ. που αναλύεται σε πλάτος οδοστρώματος 2,75 μ. ανά κυκλοφοριακή κατεύθυνση.

Επίσης, προβλέπεται οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση), κατακόρυφη σήμανση (κυκλοφοριακές πινακίδες) και διατάξεις ασφάλισης (στηθαία) της βελτιούμενης οδού.

Για την αντιπλημμυρική προστασία της νέας οδού προβλέπεται η κατασκευή τριγωνικής χωμάτινης τάφρου στις περιοχές των ορυγμάτων και παροχέτευση των ομβρίων της ανάντης περιοχής με τεχνικά (σωληνωτοί οχετοί).

«Το εν λόγω έργο θα συμβάλλει αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο εργασίας τους και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (εύκολη πρόσβαση μηχανών και διακίνηση της παραγωγής) και αφετέρου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα», αναφέρει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα