«Ας αναλογιστούμε τη μεγάλη προσφορά των γενναίων προγόνων μας»

Δήλωση Νίκα για την 25η Μαρτίου

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 19:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ας αναλογιστούμε τη μεγάλη προσφορά των γενναίων προγόνων μας»

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέβη στην εξής δήλωση:

«Γιορτάζουμε το μεγάλο ξεσηκωμό, την εθνεγερσία των Ελλήνων, ένα ιστορικό γεγονός με παγκόσμια διάσταση που προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στην Ευρώπη και έθεσε σε αμφισβήτηση ακόμα και τις αποφάσεις της πανίσχυρης Ιεράς Συμμαχίας.

Φέτος δεν θα γιορτάσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός με τους συνηθισμένους τρόπους, λόγω της πανδημίας. Κλεισμένοι στα σπίτια μας, όμως, ας αναλογιστούμε τη μεγάλη προσφορά των γενναίων προγόνων μας, τις ηρωικές στιγμές αλλά και τις εμφύλιες συγκρούσεις και διχογνωμίες, κι ας ευχηθούμε του χρόνου, κατά τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, να είναι όλα καλά για την πατρίδα μας και τον κόσμο.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι η Πελοπόννησος υπήρξε το μεγάλο κέντρο του Αγώνα, ο χώρος των μεγάλων μαχών και η πατρίδα πολλών εκ των σπουδαίων ηγετών της Επανάστασης.

Χρόνια πολλά συνέλληνες».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα