Τεστ ταχείας διάγνωσης για τον κορονοϊό αγοράζει η Περιφέρεια

Θα διατεθούν στα Νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020 17:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τεστ ταχείας διάγνωσης για τον κορονοϊό αγοράζει η Περιφέρεια

Στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/3, ο  περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε ότι προωθείται από την Περιφέρεια η προμήθεια για τα Νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, τεστ ταχείας διάγνωσης (rapid test) COVID-19 που αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι προωθείται και η αγορά φορητών ψηφιακών ακτινολογικών μηχανημάτων προκειμένου να γίνεται λήψη ακτινογραφιών στους θαλάμους νοσηλείας ασθενών με Covid-19.

Παράλληλα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε καθημερινή βάση, η προμήθεια και η προώθηση αναλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια προς όλες τις υγειονομικές μονάδες.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτά έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Μεσσηνία: 3 (συν 2 τα οποία έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία, αλλά δεν έχουν παραμείνει σε αυτή), Αργολίδα: 2, Αρκαδία: 2 και Λακωνία: 1. Στην περίπτωση της Λακωνίας, το μοναδικό κρούσμα αφορά έναν ηλικιωμένο άνδρα, μόνιμο κάτοικο περιοχής της Αττικής ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό ενώ είχε ταξιδέψει σε χωριό του Δήμου Αν. Μάνης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα