Ένας τόπος, μια γροθιά…

Πως οι Λάκωνες στέκονται αλληλέγγυοι στη δυσκολία που βιώνουμε

Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 20:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένας τόπος, μια γροθιά…

Σεμνά και πολλές φορές αθόρυβα, στις δύσκολες και περίεργες καταστάσεις που διανύει η χώρα μας, υπάρχουν και εκείνοι που σε τοπικό επίπεδο βρίσκουν τρόπους να συνδράμουν με την προσφορά τους, αποφεύγοντας τις τυμπανοκρουσίες. Εκτός από τους φορείς και τις αρχές της Λακωνίας, που επιστρατεύουν όλες τις δομές τους και τους υπαλλήλους σε αυτή την περίοδο κρίσης, επιχειρηματίες, επιστήμονες, έμποροι, σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι πολίτες της Σπάρτης, βάζουν το δικό τους λιθαράκι στον άνισο αγώνα πρόληψης και προστασίας κατά του κορονοϊού.

Κάποιοι που ξεχωρίσαμε είναι οι εξής:

- Το φαρμακείο της κ. Μαρίας Αρφάνη, υλοποιώντας την εξαιρετική ιδέα των Φαρμακοποιών του Κόσμου, προέβη με μεγάλη χαρά στη δωρεά αντισηπτικών διαλυμάτων και γαντιών στο Αστυνομικό και Πυροσβεστικό Σώμα Σπάρτης, ώστε να συνδράμει τις προσπάθειές τους σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

- Το αρτοποιείο του κ. Γιώργου Νικητέα, συνδράμει με τον δικό του τρόπο το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, προσφέροντας σε καθημερινή βάση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, σνακ και αρτοσκευάσματα, ως ένδειξη συμπαράστασης στον τιτάνιο αγώνα τους.

- Σε μια αξιέπαινη χειρονομία προχώρησαν τα μέλη των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» Σπάρτης, καθώς κατασκεύασαν μάσκες από 100% βαμβακερό υλικό, με σκοπό να τις προσφέρουν στους εργαζομένους που παρέχουν υπηρεσίες στις δομές του Δήμου Σπάρτης, αλλά και σε άλλα κοινωφελή ιδρύματα του τόπου.

- Το Επιμελητήριο Λακωνίας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας εξαιτίας του Covid-19, κι έχοντας ως στόχο την προάσπιση της υγείας των Λακώνων πολιτών, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 10.000 € από τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου για την προμήθεια υγειονομικού υλικού για τις νοσηλευτικές μονάδες υγείας του νομού μας.

-  Συγκινητική είναι άλλωστε και η ανταπόκριση των πολιτών στο εθελοντικό κάλεσμα του Δήμου Σπάρτης, με στόχο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στους πολίτες, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες και στα μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα, δεκάδες είναι οι συμπολίτες που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του δήμου και αναμένεται να αξιοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Όλοι αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια για τις πράξεις τους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα