Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Μετά την καταιγίδα θα έρθει η ώρα του απολογισμού»

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 11:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Μετά την καταιγίδα θα έρθει η ώρα του απολογισμού»

Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Απριλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Θεοτόκο, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στους πιστούς, που παρακολούθησαν την ακολουθία μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της τοπικής Εκκλησίας, ο σεπτός ποιμενάρχης μίλησε για την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνει η πατρίδα μας, αλλά και σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης. Ο σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «η καταιγίδα θα περάσει και τότε θα φτάσει η ώρα του απολογισμού για την επιστήμη, τη δημόσια υγεία, την πολιτική προστασία, την οικονομία, την εκπαίδευση, την σύγχρονη τεχνολογία αλλά και για τον πλούτο και τα αξιώματα». «Η ώρα του απολογισμού θα έρθει και για τους εκκλησιαστικούς ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Ευστάθιος, «για να δούμε, όπως είπε χαρακτηριστικά, όχι μόνο τι μέτρα πήραμε για να μην μολυνθούμε, αλλά και τι δεν κάναμε για να μην πληγωθούμε πνευματικά. Τότε, μετά την καταιγίδα, θα καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι και θα πρέπει αφενός να γίνει μία γενική αναθεώρηση επιλογών, αφετέρου να επιδιωχθεί η γνησιότητα και η ειλικρίνεια».

«Το σημαντικό, ωστόσο, αυτή τη στιγμή για τους χριστιανούς, κατέληξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, «είναι να κρατήσουμε ακλόνητη την πίστη μας, να σεβαστούμε τις εντολές των αρμοδίων και να αντιμετωπίσουμε με πνευματικό τρόπο τη δοκιμασία».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του σεβασμιώτατου ΕΔΩ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti