Τέλεση «Κανόνος στην Αγία Τριάδα εις απειλήν λοιμού» από τον Μητροπολίτη Μάνης

Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2020 12:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέλεση «Κανόνος στην Αγία Τριάδα εις απειλήν λοιμού» από τον Μητροπολίτη Μάνης

Την Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Γυθείου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, προέστη της τελέσεως του «Κανόνος εις την Αγία Τριάδα εις απειλήν λοιμικής ασθενείας», ο οποίος και αναγράφεται στο Μέγα Ευχολόγιο της Εκκλησίας μας.

Με τη λήξη των λατρευτικών τελετών και εξερχόμενος του ναού, ο Ποιμενάρχης της Μάνης δήλωσε: «Η Εκκλησία έχει εμπειρία αιώνων, μάλιστα πολλών δύσκολων καταστάσεων. Γνωρίζει όμως να προσεύχεται. Αυτή την Ευχή, που μόλις αναπέμψαμε, είναι παλαιά Ευχή και τα περιέχει όλα. Έχει πνευματικό βάθος. Ομολογώ, οτι την Ευχή αυτή την είχα διαβάσει γνωσιολογικά μόνον. Σήμερα, εν τοις πράγμασι, την αναγνώσαμε ικετευτικά προς την Αγία Τριάδα. Είναι καταπληκτική. Ό,τι πρέπει για την δοκιμασία που διερχόμεθα. Μακάρι ο Θεός, ως θυμίαμα ευπρόσδεκτο, να την δεχθεί από τα αμαρτωλά χείλη μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti