Πασχαλινά μηνύματα κι ευχές για τους Λάκωνες

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 09:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πασχαλινά μηνύματα κι ευχές για τους Λάκωνες

Τις θερμότερες ευχές τους για τον φετινό, ιδιαίτερο εορτασμό του Πάσχα, που συμπίπτει με την πανδημία του κορονοϊού, απευθύνουν εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλογικοτήτων.

«Το Άγιο Φως ας μας γεμίσει
δύναμη πίστη και αισιοδοξία»
Νεοκλής Κρητικός-βουλευτής Λακωνίας: «Αγαπητοί μου συμπολίτες, συμπολίτισσες, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτό το διαφορετικό Πάσχα να αποτελέσει το πέρασμα σε ένα καλύτερο αύριο με υγεία, ασφάλεια κι αλληλεγγύη.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες για τη γενιά μας συνθήκες, σε μια περίοδο που φαίνεται ότι ένας απειροελάχιστος, αόρατος εχθρός, υποτάσσει τις ισχυρότερες  οικονομίες του κόσμου και που ελπίζουμε ότι θ' αναγκάσει τους ηγέτες της γης να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, μπορούμε να επανεξετάσουμε τις αξίες της ζωής και να βρούμε ουσιαστικούς τρόπους επικοινωνίας με τους συνανθρώπους μας.

Να βρούμε και πάλι ουσία στα απλά πράγματα που παραβλέπαμε τον προηγούμενο καιρό. Το Άγιο Φως  να φωτίσει τις καρδιές όλων μας και  να μας γεμίσει με δύναμη, πίστη  κι αισιοδοξία για το μέλλον! Υγεία και Χαρά σε όλες και όλους! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!»

«Θα βιώσουμε το Θείο Δράμα νοερά μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας»  
Θανάσης Δαβάκης –βουλευτής Λακωνίας:«Αυτό το Πάσχα, θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στις εκκλησίες. Θα μείνουμε στα σπίτια μας, βιώνοντας το θείο δράμα νοερά μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας. Θα ζήσουμε με τους δικούς μας. Θα αποκτήσουμε μια διαφορετική διάσταση μετουσίωσης του Θείου Δράματος, αλλά πιστεύω ότι και αυτό θα το θυμόμαστε με μια ανάμνηση διαφορετική. Θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Να ζήσετε όλοι στα σπίτια σας αυτή τη μετουσίωση του Θείου Δράματος με έναν διαφορετικό τρόπο. Καλό Πάσχα»

«Ας πιστέψουμε στους εαυτούς μας»
Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπάρτης:
«Θερμές ευχές σε όλες και όλους για οικογενειακή ζεστασιά, υγεία και εσωτερική Ανάσταση. Η πίστη στην Αγία μας Τριάδα και τα ιερά μας βιβλία είναι ακλόνητη, έστω κι αν έχουμε στερηθεί τις εκκλησίες και τις λειτουργίες. Ναι, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ! Και την επόμενη μέρα θα είναι δύσκολα. Ας πιστέψουμε όμως στους εαυτούς μας, ας πιστέψουμε στην πολιτιστική μας κληρονομιά που 50 αιώνες τώρα μας δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε σαν Έλληνες και μαζί θα τα καταφέρουμε. Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!»

«Το Πάσχα της ελπίδας»
Παναγιώτης Νίκας-περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Να είναι το φετινό Πάσχα “η μεγάλη γιορτή της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της ελπίδας».

«Κανένας Σταυρός
δεν μένει χωρίς την Ανάσταση»
Πέτρος Τατούλης-τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Διανύοντας τις δύσκολες μέρες αυτών των πρωτόγνωρων καιρών, ας πάρουμε όλοι μας δύναμη από τη βαθιά Πίστη ότι “κανένας Σταυρός δεν μένει χωρίς την Ανάσταση”. Όπως ο Ιησούς ζήτησε να έλθει στην ζωή μας ως “Νυμφίος εν μέσω της νυκτός”, με τον ίδιο τρόπο καλούμαστε και σήμερα να διώξουμε το σκοτάδι, τον φόβο, την απογοήτευση και την ανασφάλεια για να έλθει το φωτεινό αύριο. Για να αναστηθούμε χρειάζεται να το πιστέψουμε. Να ελπίσουμε ότι τα όνειρα, οι επιθυμίες, η ίδια η νεκρή ζωή μας μπορεί να αναστηθεί. Να εστιάσουμε στο σήμερα και να αποφασίσουμε την Σταύρωση και την Ανάστασή μας.

Τα πάθη ας γίνουν πόθος Ανάστασης, δικός μας και της πατρίδας μας».

«Μήνυμα ελπίδας, ζωής
και νίκης επί του θανάτου»

Ντία Τζανετέα-τέως αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας: «Το μήνυμα της Ανάστασης, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, είναι μήνυμα ελπίδας.,είναι μήνυμα ζωής, νίκης επί του θανάτου!!»

«Φέτος ας γιορτάσουμε
με την ψυχή και την καρδιά μας»
Ευάγγελος Βαλιώτης-τέως δήμαρχος Σπάρτης: «Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, αλλά εξίσου σημαντικό για όλους μας.
Αντί να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού στις γεμάτες εκκλησίες και με μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, θα γιορτάσουμε αναγκαστικά περιορισμένοι στα νοικοκυριά μας.  Καλούμαστε δηλαδή να στερηθούμε ήθη και έθιμα συνδεδεμένα με την θρησκευτική μας ταυτότητα. Αν και αυτό, όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο, πρέπει να μείνουμε σπίτι, σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας  και όλους εκείνους που μάχονται για την προστασία όλων μας,  τους “ήρωες” του συστήματος υγείας  και όλους αυτούς που εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (εργαζόμενους στην Πολιτική   Προστασία, στην καθαριότητα, στις αγορές τροφίμων κ.λ.π). Ας αποδείξουμε με αυτό τον τρόπο ότι είμαστε πιστοί στο κορυφαίο μήνυμα των ημερών, την απομάκρυνσή μας από το “εγώ”, την αγάπη και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.

Φέτος ας γιορτάσουμε το Πάσχα με την ψυχή και την καρδιά μας! Χρόνια Πολλά & Καλή Ανάσταση!»

«Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε
αυτή την δύσκολη εποχή»
Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σπάρτης «Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου»: «Ο Σύλλογός μας, σε αυτή την παγκόσμια κρίση, όπου δοκιμάζονται τα συστήματα μας, οι αντοχές μας, η ανθρωπιά μας, θεωρεί ότι οι καταστατικοί σκοποί και στόχοι του (η στήριξη των Δημόσιων δομών υγείας της περιοχής μας, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός) είναι όχι μόνο επίκαιροι αλλά και αναγκαίοι.

Γνωρίζοντας τα χρόνια προβλήματα στο χώρο της υγείας αλλά και αυτά που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους του Νοσοκομείου μας και προσπαθούμε να  το ενισχύσουμε εκεί που το επιτρέπουν οι δυνατότητες μας. Αγοράστηκαν μέχρι τώρα (τα περισσότερα έχουν παραδοθεί για χρήση), 10 τροχήλατα παραβάν, 4 αμαξίδια αναπηρικά, 6 οξύμετρα, 2 ανέπαφα θερμόμετρα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο σύλλογος και προσθέτει: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι ΜΑΖΙ θα ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη εποχή. Ευχές για ΥΓΕΙΑ & ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

ΔΑΚΕ Καθηγητών: «Με τη βοήθεια
του Θεού θα βγούμε νικητές»
ΔΑΚΕ Καθηγητών Λακωνίας: «Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λακωνίας συγχαίρει όλους τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν με κάθε τρόπο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπερβαίνοντας εαυτούς και εύχεται ΥΓΕΙΑ, δύναμη και αισιοδοξία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Με τη βοήθεια του Θεού θα βγούμε νικητές, ενωμένοι και πιο δυνατοί. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti