«Πλήρωσαν» την ανυπακοή στα μέτρα για τον κορονοϊό στη Λακωνία

Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020 15:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πλήρωσαν» την ανυπακοή στα μέτρα για τον κορονοϊό στη Λακωνία

Καθώς τα μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων ισχύουν έως, τουλάχιστον, τις 4 Μαΐου, συνεχίζονται και οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τον εντοπισμό παραβατών των μέτρων για τον κορονοϊό. Η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να πειθαρχεί, ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις των… ανυπάκουων σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στη Λακωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», τις προηγούμενες ημέρες κατεγράφησαν, τουλάχιστον, δύο περιπτώσεις αψήφισης των μέτρων στον νομό. Το ένα… κρούσμα αθέτησης των περιορισμών σημειώθηκε σε περιοχή του Δ. Ευρώτα, όπου άτομα φέρονται να συγκεντρώθηκαν σε κτήριο που στεγάζεται σύλλογος, ενώ ανάμεσά τους αναφέρθηκε ότι βρίσκονταν και τοπικός αξιωματούχος. Για τη σύναξη ενημερώθηκε η Αστυνομία που παρενέβη, επιβάλλοντας σχετικά πρόστιμα.

Στη δεύτερη περίπτωση, κατά τις πληροφορίες, ιδιοκτήτης καφενείου σε ορεινό χωριό του Δ. Σπάρτης, λειτούργησε παράνομα το κατάστημά του, επιτρέποντας την παρουσία θαμώνων, με την Αστυνομία να «τσεκάρει» και σε αυτή την περίπτωση τις ανάλογες κλήσεις.

Επισημαίνεται ότι μόνο τη Δευτέρα (27/4), για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ), σε όλη τη χώρα βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 533 παραβάσεις, ενώ έχουν συλληφθεί 509 άτομα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα