Χορήγηση αδειών νέων φυτεύσεων αμπέλου

για το έτος 2020 στην ΠΕ Λακωνίας

Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020 15:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χορήγηση αδειών νέων φυτεύσεων αμπέλου

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας, ανακοινώνεται ότι για το έτος 2020 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης που αντιστοιχούν στο 1% της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ στη διεύθυνση http://e-services.minagric.gr/ (Ψηφιακή Υπηρεσία: Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου), αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μέχρι και τις 10 Μαΐου 2020.

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτήν επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων της επιλεξιμότητας.

Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει σε ηλεκτρονική μορφή, σκαναρισμένα τα ακόλουθα:

-φωτοτυπία ταυτότητας
-εκκαθαριστικό σημείωμα
-τίτλο κατοχής αγροτεμαχίου ή ενοικιαστήριο
-συντεταγμένες όλων των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου σε ζεύγη των x,y και σε σύστημα ΕΓΣΑ87
-τυχόν βεβαιώσεις εφαρμογής κανόνων βιολογικής παραγωγής, συστήματος AGRO2-1 και 2-2 ή υπεύθυνη δήλωση ανάληψης δέσμευσης συμμόρφωσης
-βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση πρέπει να προσδιορίζεται το μέγεθος σε στρέμματα και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια.

Η αιτούμενη έκταση, μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια, μπορεί να είναι είτε ιδιόκτητη είτε ενοικιαζόμενη για τουλάχιστον επτά έτη από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα στρέμμα.

Σε περίπτωση που η συνολικά αιτηθείσα έκταση υπερβαίνει τη διαθέσιμη έκταση για νέες φυτεύσεις, τότε γίνεται αξιολόγηση των αιτήσεων για κάθε ένα αγροτεμάχιο ξεχωριστά σύμφωνα με τα κριτήρια προτεραιότητας του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 866/86629/18-3-2020 ΚΥΑ:

- νεοεισερχόμενοι αγρότες που φυτεύουν οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου για πρώτη φορά
-αμπελώνες που συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος
-διεύρυνση μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων (κάτοχος τουλάχιστον 50 στρεμμάτων με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου)
-προηγούμενη συμπεριφορά του παραγωγού (ο αιτών δεν διαθέτει αμπελουργικές εκτάσεις χωρίς άδεια)

Οι άδειες νέας φύτευσης ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία της χορήγησής τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τον αιτούντα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της ΔΑΟΚ ΠΕ Λακωνίας: Νίκια Βασιλική, τηλ 2731363320 και email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα