Αραχωβίτης για εργατική Πρωτομαγιά: «Αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Παρασκευή, 01 Μάιος 2020 08:11 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης για εργατική Πρωτομαγιά: «Αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Μήνυμα προς τους Λάκωνες πολίτες με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στέλνει ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.

«Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για ενότητα και αγώνα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο επιτίθενται στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος για να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερη συσσώρευση κεφαλαίου, εντείνοντας την εκμετάλλευση και τις ανισότητες, «εργαλειοποιώντας» ακόμα και την πανδημία του κορωνοϊού.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πετύχαμε πολλά όλοι μαζί. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η μάχη κατά της διαπλοκής και των φαινόμενων διαφθοράς, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων, η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας υπέρ των εργαζομένων, διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σήμερα στη χώρα μας δίνεται μια μεγάλη μάχη, απέναντι στις αγορές, τους διεθνείς και εγχώριους εκπροσώπους του κεφαλαίου καθώς και στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που επιθυμούν τη συνέχιση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Για την αύξηση των μισθών, την αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και τη διεύρυνσή του. Για να συμπεριλάβει τους «αόρατους» εργαζόμενους στην επισφάλεια, την ενοικίαση, τις εργολαβίες. Τους άνεργους και τις άνεργες. Για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα βασίζεται στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς φτώχειας, αλλά στην αξιοπρεπή εργασία για όλες και όλους.

Για να τα πετύχουμε όμως αυτά, βασική προϋπόθεση είναι ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, που θα αντιπαλεύει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και συγχρόνως θα δίνει και θα κερδίζει τις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς.

Είναι καθήκον όλων μας να δυναμώσουμε τα σωματεία παντού. Να συμμετέχουμε όλες και όλοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι στους καθημερινούς αγώνες με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη.

Αγωνιζόμαστε για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα