ΜέΡΑ25: «Αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και για τη Λακωνία»

Ζητεί άμεση απόσυρση

Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 16:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΜέΡΑ25: «Αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και για τη Λακωνία»

Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας κρούει τον κώδωνα του «τεράστιου περιβαλλοντικού κινδύνου» και για την περιοχή της Λακωνίας, που εκπορεύεται από το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας». Συγκεκριμένα, η τοπική οργάνωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρει τα εξής: «Το ΜέΡΑ25 απαιτεί την απόσυρση του καταστροφικού νομοσχεδίου συμπαρατασσόμενο με το ψήφισμα των 100 και πλέον περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο επηρεάζει δραματικά και την Λακωνία:

Α) στο επίπεδο των ΧΥΤΥ που έχουν σχεδιαστεί για το Δήμο Ευρώτα μέσα στη Natura κατά 62%, την οποία ουσιαστικά αγνοεί, παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες, αίροντας κάθε περιορισμό προστασίας (το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή με τον Κρίτωνα Αρσένη),

Β) της περαιτέρω επέκτασης των αιολικών πάρκων στους Δήμους Μονεμβασιάς και Ανατολικής Μάνης, ενώ αυτό δεν τεκμαίρεται από καμία Περιβαλλοντικά ορθή πρακτική.

Καλούμε σε συστράτευση όλους τους πολίτες, όλες τις πολιτικές ομάδες και όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να προστατεύσουμε το μέλλον του τόπου μας, εμποδίζοντας την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μαΐου, όπως και την ηλεκτρονική στήριξη της διαμαρτυρίας.  

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς να φέρει προς ψήφιση στις 5 Μαΐου το νομοσχέδιο αυτό σε μια πρακτικά κλειστή βουλή και μια παραλυμένη κοινωνία λόγω καραντίνας, με μια διαδικασία ψήφισης όπου μόνο αντιδημοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί

Το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο:

1. Καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης.

2. Καταργεί την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ).

3. Εκχωρεί πλήρως και ουσιαστικά τον έλεγχο των μελετών (ΜΠΕ) σε ιδιώτε.

4. Προωθεί την αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, κυρίως των αιολικών, που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος προς όφελος  των υπερκερδών των επενδυτών, όπως ήδη συμβαίνει και αντιδρούμε στο Δήμο Μονεμβασίας  και στον Δήμο Ανατολικής Μάνης!

5. Νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων, υγροτόπων και ρεμάτων.

6. Υποβαθμίζει τα ρέματα από την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών και βιομηχανικών λυμάτων μέσα σε αυτά!.

7. Παραβιάζει Συνταγματικές διατάξεις, Ευρωπαϊκές οδηγίες όπως σε ό,τι αφορά την Natura 2000 και Διεθνείς συμβάσεις!»

Κλείνοντας, το MέΡΑ25 Λακωνίας τονίζει ότι «πρέπει να φροντίσουμε για τη διατήρηση, την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, κι όχι να επιτρέπουμε στις κυβερνήσεις να θυσιάζουν το περιβάλλον στο βωμό εφήμερων οικονομικών συμφερόντων, όπως το πολυνομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας”. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντι-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου στο σύνολό του».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα