«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα της β’ φάσης του ιού στην Πελοπόννησο

Για μάσκες και μετακινήσεις εκτός νομού

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 17:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα της β’ φάσης του ιού στην Πελοπόννησο

Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων της δεύτερης φάσης για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως: 14 στη Θεσσαλία, 6 στην Αττική, 2 στην Κρήτη, 1 στην Πελοπόννησο, 1 στην Κεντρική Μακεδονία και 1 στην Ήπειρο.

Επίσης, για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν τα ίδια πρόστιμα (150 ευρώ) ως εξής: 27 στην Αττική, 18 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στην Κρήτη, 8 στην Ήπειρο, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στην Πελοπόννησο, 3 στη Θεσσαλία και 1 στη Στερεά Ελλάδα.

Τέλος, για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις και συνελήφθησαν δύο άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του συγκεκριμένου μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 569 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 547 άτομα.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», τονίζει η ΕΛΑΣ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα