Θορυβημένο το Επιμελητήριο Λακωνίας για τον αποκλεισμό από το φυσικό αέριο

Επιστολή Παναρίτη σε Χατζηδάκη

Τετάρτη, 06 Μάιος 2020 15:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θορυβημένο το Επιμελητήριο Λακωνίας για τον αποκλεισμό από το φυσικό αέριο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Επιμελητηρίου Λακωνίας στα δημοσιεύματα περί εξαίρεσης των πόλεων της Πελοπννήσου από την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Δια επιστολής του προέδρου Ιωάννη Παναρίτη στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Γεράσιμο Θωμά, η επαγγελματική ένωση τονίζει τα εξής: «Οι φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες της Πελοποννήσου θορυβηθήκαμε με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξαιρούνται από το νέο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ (2020-2024) οι οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου (μαζί με δύο της Μακεδονίας), για τις οποίες το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρίας προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με απόφαση της ΡΑΕ απεντάσσονται οι πόλεις αυτές λόγω του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των έργων το οποίο υπερβαίνει όρια που θέτει ο νόμος.

Η Πελοπόννησος είναι προικισμένη περιοχή σε φυσικό κάλος, ιστορία και πολιτισμό γεγονός που την έχει καταστήσει ως τουριστικό προορισμό με μεγάλο ενδιαφέρον. Επιπλέον η αγροτική, βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή της ενισχυόμενη από κρατικές επενδύσεις δύναται να εξελιχθεί και να βοηθήσει την ανάπτυξή της, αλλά και όλης της χώρας. Για το λόγο αυτό η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο αποτέλεσε σοφή απόφαση της δημόσιας διοίκησης».

Το Επιμελητήριο Λακωνίας προσθέτει τα εξής: «Οι επενδύσεις σε έργα υποδομών είναι σήμερα πολύ περισσότερο απαραίτητες τόσο λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση όσο και από την κρίση του COVID 19, τα αποτελέσματα της οποίας είναι μπροστά μας. Επιχειρήσεις και πολίτες δεν έχουν πλέον περιθώρια ακυρώσεων της προσοχής της πολιτείας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την κατάσταση του έργου επέκτασης του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του και τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και τροφοδότησαν τα εν λόγω δημοσιεύματα, ευελπιστώντας πως είναι και δική σας πεποίθηση ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε ζητήματα που προέκυψαν ή θα προκύψουν και η επένδυση θα ξεκινήσει σύντομα και θα ολοκληρωθεί προς όφελος όλης της χώρας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti