Εγκρίθηκε η αποκατάσταση της «Οικίας Ματάλα»

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση της «Οικίας Ματάλα»

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αντικείμενο την αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου της «Οικίας Ματάλα», όπου σήμερα στεγάζεται η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης.

Το εν λόγω αρχιτεκτονικό κόσμημα, βρίσκεται στην ΒΔ γωνία της διασταύρωσης των οδών Λυκούργου και Λεωνίδου, ενώ πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο, σκεπάζεται με τετράρριχτη κεραμοσκεπή και περιβάλλεται δυτικά και βόρεια από κήπο. Στο κτίριο αυτό είναι χαρακτηριστική η διαμόρφωση του ισογείου του οποίου η όψη έχει διαμορφωθεί με μαρμάρινους δόμους με κυρίαρχο στοιχείο τα τοξωτά ανοίγματα του ισογείου του.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti