Αγρότες Πελοπ/σου για δακοκτονία: «Με μπαλώματα δεν δίνεται ουσιαστική λύση»

Τα αιτήματα που διατυπώνουν

Δευτέρα, 11 Μάιος 2020 14:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγρότες Πελοπ/σου για δακοκτονία: «Με μπαλώματα δεν δίνεται ουσιαστική λύση»

Με αφορμή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη δακοκτονία και το ψήφισμα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) δηλώνει ότι «με μπαλώματα δεν δίνεται ουσιαστική λύση».

 Η ΟΑΣΠΠ τονίζει στη συνέχεια τα εξής: «Η μικρομεσαία αγροτιά υποφέρει. Μην παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας! Η κυβέρνηση και η περιφέρεια είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, κάθε χρόνο προειδοποιούμε, κάθε χρόνο μας καθησυχάζουν και κάθε χρόνο κλαίμε χαμένες παραγωγές. Τους καλούμε ακόμη και την  ύστατη στιγμή αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν να στηρίξουν και να προωθήσουν το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για την δακοκτονία.

Nα εξασφαλιστεί  ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.

Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς.
Καμιά καθυστέρηση στις διαδικασίες για την δακοκτονία στη φετινή παραγωγή.

Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού - τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα