Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων

Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 10:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 24/5 θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Σπάρτης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 19ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπου Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου.

- Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών καταστημάτων της πόλης από τη δύση του ηλίου της 24ης  Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

-24/5 στις 10:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας. Μετά το τέλος της δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Λακωνίας «Ο ΠΟΝΤΟΣ» κ. Θεοφάνη Λάζαρη.

-24/5 στις 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland