Νίκας: «Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα»

Αναφορά στο φράγμα της Κελεφίνας

Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 12:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νίκας: «Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα»

Την ανάγκη να διαμορφωθεί εθνική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα για την γεωργία, με στόχο την αύξηση της παραγωγής, επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε τηλεδιάσκεψη με τον Λάκωνα γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής, Γιώργο Στρατάκο, την Τετάρτη 20/5. Τη διάσκεψη παρακολούθησαν και στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) από τις πέντε περιφερειακές ενότητες.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης -δηλώνοντας ότι συναινεί στην εθνική πολιτική ως προς τον εκπονούμενο χάρτη διαχείρισης του υδατικού δυναμικού- υπογράμμισε παράλληλα ότι υφίστανται πολύ μεγάλα προβλήματα όσον αφορά την άρδευση στην Πελοπόννησο: «Προβλήματα τόσο μεγάλα που έχουν γίνει ανέκδοτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι «εδώ και δεκαετίες εκκρεμεί η ολοκλήρωση έργων, όπως ο Ασωπός, ο Ανάβαλος, η λίμνη Τάκα, το φράγμα της Κελεφίνας, το Φιλιατρινό φράγμα».

Ο Π. Νίκας, επίσης, τόνισε ότι από την πανδημία έχει πληγεί ο αγροτικός τομέας ως προς την δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων, ενώ μιλώντας για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων σημείωσε: «Όσον αφορά τις τιμές, δεν γνωρίζω τι μερίδιο ευθύνης αναλογεί στην πανδημία, αλλά τιμές προϊόντων που αποτελούν “σημαία” της χώρας μας – όπως το ελαιόλαδο και οι πατάτες- είναι εξαιρετικά χαμηλές».

Μετέφερε, εξάλλου, την άποψη του αγροτικού κόσμου ότι «ο ΕΛΓΑ καλύπτει ελάχιστα και ουσιαστικά δεν υποστηρίζει την αγροτική παραγωγή», ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις επιπτώσεις από τον καύσωνα καθώς, όπως είπε, «έχουμε ήδη τα πρώτα συμπτώματα».

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης παρουσίασε την πρόοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τα στοιχεία δείχνουν πως η Περιφέρεια «κινείται καλύτερα από τον μέσο όρο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland