Ερωτήσεις πρώην αντιδημάρχου Κροκεών σε Βέρδο για την ίδρυση της Αναπτυξιακής με Δ. Σπάρτης

Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 18:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερωτήσεις πρώην αντιδημάρχου Κροκεών σε Βέρδο για την ίδρυση της Αναπτυξιακής με Δ. Σπάρτης

Σειρά ερωτήσεων αναφορικά με το υπό ίδρυση Δίκτυο Διαδημοτικής Συνεργασίας Σπάρτης-Ευρώτα απευθύνει στον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο και το δημοτικό συμβούλιο, ο πρώην αντιδήμαρχος Κροκεών κ. Παύλος Ψηλακάκος. Σημειώνεται ότι το δίκτυο δήμων, που θα λειτουργεί υπό τη νομική μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, σκοπεύει στην πραγματοποίηση των σκοπών του, μέσω της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας και τεχνικής υποστήριξης των δήμων για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και πολιτικών.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Ψηλακάκου στο Facebook έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με αφορμή την ανάρτηση του Αξιότιμου Δημάρχου Σπάρτης στο προσωπικό του FB για την δημιουργία ΜΚΟ. Δηλαδή θα δημιουργηθεί ΜΚΟ μεταξύ των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα και της Αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝΑ.

Ανακοινώθηκαν 8 ονόματα 7 από την Σπάρτη 1 από τον Πάρνωνα και αναμένεται 1 από τον δήμο Ευρώτα. Ως δημότης του δήμου Ευρώτα ρωτάω:
- Πως ανακοινώνονται ονόματα για την ΜΚΟ από τον Δήμαρχο Σπάρτης χωρίς να έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο του Ευρώτα το καταστατικό;

Αν π.χ. το δημοτικό συμβούλιο του Ευρώτα δεν το ψηφίσει τότε τι θα γίνει; Αν προτείνει αύξηση της συμμετοχής του στην ΜΚΟ με 30% ή 40% δεν θα το αποδεχθεί η Σπάρτη;

Αν προταθούν άλλες αλλαγές του καταστατικού δεν θα γίνουν αποδεκτές;
- Είναι δυνατόν οι σύμβουλοι του Ευρώτα να αποδεχθούν να συμμετέχουν σε 9μελές συμβούλιο με 1 μόνο μέλος;
- Ο κ. Δούκας καλά κάνει για τα συμφέροντα της Σπάρτης. Το να προκαταλάβεις όμως αποφάσεις ενός άλλου οργάνου όπως του δ.σ δεν νομίζω ότι είναι καλό.

Απ' ό,τι παρακολούθησα την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Σπάρτης δημοτικοί σύμβουλοι πρότειναν αλλαγές και έγιναν αποδεκτές από τον κύριο δήμαρχο.

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Ευρώτα δεν μπορούν να προτείνουν αλλαγές να συμμετέχουν με περισσότερα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Ευρώτα δεν υποβαθμίζονται με μια τέτοια ανάρτηση που τους θεωρεί από χέρι να πουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Γιατί άλλοι δήμοι της Λακωνίας δεν συμμετέχουν σε αυτή την ΜΚΟ;

Μην ξεχνάμε ότι η λειτουργία των ΜΚΟ δεν έχουν αφήσει και τις καλύτερες λειτουργίες στην Λακωνία. Δείτε τι γίνεται με τις ΜΚΟ στα νησιά με τους (λαθρο) μετανάστες.

Εκφράζω τον σεβασμό μου στον κ. Δούκα. Τα ερωτήματα απευθύνονται προς τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Ευρώτα. Αισθάνονται υπερήφανοι με αυτή την ανάρτηση του δημάρχου Σπάρτης. Να μην γίνει ο δήμος μας ουραγός σε αποφάσεις άλλων. Το 8 προς 1 στο διοικητικό συμβούλιο δεν είναι καλή συμμετοχή. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν».

 
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος