«Πράσινο» σε λίγο καιρό το Διοικητήριο

Σάββατο, 30 Μάιος 2020 10:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πράσινο» σε λίγο καιρό το Διοικητήριο

«Το κτίριο του Διοικητηρίου Λακωνίας θα είναι σε λίγο καιρό “πράσινο”, δηλαδή θα είναι ενεργειακά ανεξάρτητο. Το έργο χρηματοδοτείται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε για ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες στη Σπάρτη. Στόχος της παρέμβασης, ειδικότερα,  είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και μέτρων ενεργειακής απόδοσης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι έγινε ανακατασκευή του Διοικητηρίου της ΠΕ Μεσσηνίας, ενώ γνωστοποίησε ότι τα στρατόπεδα Τρίπολης και Ναυπλίου θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση νέων διοικητικών κέντρων. Όπως είπε ο κ. Νίκας, ο Λάκωνας θεματικός περιφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Νίκων Τζινιέρης θα είναι από τους ανθρώπους που θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών