Άκαρπη η συνάντηση του περιφερειάρχη με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 10:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άκαρπη η συνάντηση του περιφερειάρχη με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Ούτε συγκεκριμένο, ούτε θετικό αποτέλεσμα είχε η ευρύτατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Δούκα και στελεχών του Οργανισμού, με αντικείμενο τις ζημιές που έχει επιφέρει στην Περιφέρεια ο πρόωρος καύσωνας, όσον αφορά την ελαιοκαλλιέργεια, τα κεράσια, τα βύσσινα και τα πορτοκάλια.

Μετά τη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα» τόνισε για να σημειώσει με έμφαση στη συνέχεια:

«Τους αγρότες δεν τους ενδιαφέρει η γραφειοκρατία. Όταν ο ΕΛΓΑ δεν στηρίζει τις παραγωγές, το αγροτικό εισόδημα, δεν θα υπάρξει ποτέ ισχυρή γεωργία. Προφανώς έχουμε πρόβλημα με τους κανονισμούς του Οργανισμού, αλλά τους αγρότες δεν τους ενδιαφέρει αν ο κανονισμός είναι παλιός ή νέος, ούτε η γραφειοκρατία. Τους ενδιαφέρει να αποζημιωθούν για το εισόδημα που έχασαν. Τον ΕΛΓΑ τον στηρίζουν οι αγρότες και έχουν την απαίτηση όταν παθαίνουν ζημιές να καλύπτονται. Έχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική για το συγκεκριμένο θέμα και ίσως να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται και λυπάμαι», σημείωσε ο κ. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, να ετοιμάσουν φάκελο με τις ζημιές ανά Π.Ε.

Τους συγκεκριμένους φακέλους, θα υποβάλει ο κ. Νίκας στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.«Το ζήτημα θα τεθεί και πολιτικά, οι εκθέσεις θα υποβληθούν στον υπουργό και ο καθένας ας πράξει αυτό που νομίζει. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κόσμο και τα συμφέροντά του», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα