Δ. Λαμπρινάκος: «Σίγησε» η φωνή του δημοτικού τραγουδιού στη Λακωνία

Ο μουσικός Ν. Βορίλας μιλάει στον «ΛΤ» για τον εκλιπόντα

Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 16:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δ. Λαμπρινάκος: «Σίγησε» η φωνή του δημοτικού τραγουδιού στη Λακωνία

Φτωχότερη είναι η μουσική-καλλιτεχνική οικογένεια της Λακωνίας –και όχι μόνο– μετά τον θάνατο του δημοφιλούς Λάκωνα ερμηνευτή του δημοτικού τραγουδιού, Δημήτρη Λαμπρινάκου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο 30 Μαΐου σε ηλικία 59 ετών.

Συγγενείς, γνωστοί και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη στη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε στον ΙΝ Αγίου Νικολάου στο Παρόρι Δ. Σπάρτης, όπου και διέμενε ο εκλιπών, ενώ ακολούθησε η ταφή στο νεκροταφείο Αγ. Τριάδας στο Παρόρι.

Ο Δημήτρης Λαμπρινάκος ήταν νυμφευμένος και με τη σύζυγό του είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το δημοτικό τραγούδι δίπλα στον πατέρα του Γεώργιο Λαμπρινάκο, ο οποίος ήταν ένας από τους γνωστούς δεξιοτέχνες του κλαρίνου. Κατόρθωσε μέσα από το ταλέντο και το μεράκι για την παραδοσιακή μουσική να εξελιχθεί σε έναν από τους γνήσιους εκπρόσωπους της δημοτικής μουσικής που ξεσήκωναν το κοινό σε λαϊκά πανηγύρια και κέντρα διασκέδασης της Λακωνίας, αλλά και πέρα από τα σύνορα αυτής. Ο εκλιπών ταύτισε το όνομά του με μια σημαντική χρονική περίοδο στα παραδοσιακά μουσικά δρώμενα του νομού, συμβάλλοντας στην περαιτέρω «άνθιση» του δημοτικού είδους, όπως αναφέρουν και συνάδελφοί του.

Όμως, το τραγούδι δεν ήταν η μόνη του ασχολία. Καθημερινά, ο Δημήτρης εργαζόταν σκληρά στις καλλιέργειες του, αλλά και ως υπάλληλος σε καταστήματα εστίασης.

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τον πρόωρα χαμένο τραγουδιστή και την καλλιτεχνική διαδρομή του, ο «Λακωνικός Τύπος» απευθύνθηκε σε έναν άνθρωπο που τον γνώριζε και τον εκτιμούσε ιδιαίτερα, καθώς είχαν αναπτύξει μια πολυετή συνεργασία στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο γνωστός Σπαρτιάτης μουσικός Νίκος Βορίλας ανέτρεξε στη μνήμη, ανοίγοντας την καρδιά του για τον Δημήτρη, τον οποίο αρκετοί γνώριζαν με το παρατσούκλι «Λιβανός».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίλας ανέφερε: «Όσον αφορά τη ζωή του στον καλλιτεχνικό χώρο, ήταν ένας εξαιρετικός παραδοσιακός τραγουδιστής που με την φωνή του και τα τραγούδια του είχαν γλεντήσει πάρα πολλοί άνθρωποι, αφού ήταν πλέον γνωστός σε όλη την περιφέρεια κι εκτός αυτής! Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς και συνάμα βοήθησε και ανέδειξε όλους τους νέους μουσικούς, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό έπαιξε μαζί του για πρώτη φορά...Ένας άνθρωπος γεμάτος γέλιο, πείσμα για τη ζωή, που έχει χαραχτεί στις καρδιές όλων τον συμπολιτών μας!

Τώρα, όμως, θα συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια του από εκεί ψηλά, πάντα δίπλα σε όσους αγάπησε, όσους τον αγάπησαν, όσους βοήθησε και όσους δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ, αυτόν και τα τραγούδια του... Καλό ταξίδι Δημήτρη... Να μας τραγουδάς απ’ τις αυλές του παραδείσου...», είναι η συγκινητική αναφορά του Νίκου Βορίλα για τον Δημήτρη Λαμπρινάκο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti