«Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής

Συλλυπητήρια από Νίκα και Επιμελητήριο Λακωνίας

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 14:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τετάρτης 3/6 ο τέως δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σε ηλικία 61 ετών. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, όμως δυστυχώς δεν  κατάφερε να βγει νικητής.

Ο εκλιπών διετέλεσε δήμαρχος Τρίπολης από το 2014 έως το 2019, ενώ το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών έφερε την παράταξή του στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ήταν, επίσης, δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης στο διάστημα από το 2010 έως το 2014. Στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί (1ος επιλαχών). Από το 2003 έως το 2009 υπήρξε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση: «Ο αείμνηστος Δ. Παυλής, τέως δήμαρχος της Τρίπολης, υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, με αναμφισβήτητη προσφορά στην Τρίπολη, στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στον δημόσιο βίο.

Υπήρξε επίσης ένας ακούραστος μαχητής της ζωής, σε όλα τα επίπεδα, και την αγωνιστικότητά του, μεταξύ άλλων, απέδειξε απέναντι στην αδυσώπητη αρρώστια της εποχής.

Για μένα υπήρξε τιμή η φιλία μαζί του, θα θυμάμαι πάντα τον ευθύ του λόγο και την καλοσύνη του καθώς και την απεριόριστη αγάπη του για την Τρίπολη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης αναφέρει για τον Δ. Παυλή: «Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση από διάφορες θέσεις μέσω του επιμελητηριακού θεσμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΟΚΑΝΑ και συμμετείχε σε πολιτιστικές δράσεις στον νομό Αρκαδίας.

Άνθρωπος ενεργητικός που τίμησε με τη δράση του τον τόπο του και την Πελοπόννησο. Η επιμελητηριακή κοινότητα αποχαιρετά ένα άξιο μέλος της».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών