Το ΤΕΦΑΑ Σπάρτης στο ραντεβού Κρητικού με τον υφυπουργό Παιδείας

Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 21:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ΤΕΦΑΑ Σπάρτης στο ραντεβού Κρητικού με τον υφυπουργό Παιδείας

Συνάντηση πραγματοποίησε την Παρασκευή 5/6 ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη. Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν οι ενέργειες που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα για την ίδρυση Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στη Σπάρτη.

Ο κ. Κρητικός παρουσίασε στον Υφυπουργό τα πλεονεκτήματα μίας τέτοιας απόφασης, τις προϋποθέσεις που ήδη υπάρχουν και του μετέφερε τη σύμπνοια που υπάρχει στην τοπική κοινωνία για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Στη συνέχεια ο κ. Κρητικός επέδωσε στον υφυπουργό ένα τεύχος, στο οποίο περιγράφονται όλες οι ενέργειες που έχει κάνει κοινοβουλευτικά, μία πρώτη παρουσίαση των υφιστάμενων υποδομών για τη φιλοξενία και την σωστή λειτουργία του τμήματος, καθώς επίσης και μία πρώτη ανάλυση σχετικά με τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Ο Β. Διγαλάκης εξήγησε στον Ν. Κρητικό τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στις διεργασίες εντός του Πανεπιστημίου και την απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), ενώ υποσχέθηκε ότι από την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών για τη διερεύνηση των δεδομένων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti