Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Γυθείου

Τρίτη, 16 Ιούνιος 2020 12:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Γυθείου

Η Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Γυθείου εόρτασε πανηγυρικά όλους τους αγίους της Εκκλησίας, κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2020.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 13/6, στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, συμπαραστατούμενος από τους αρχιμανδρίτες π. Νήφωνα Καρολεμέα, π. Ελευθέριο Μπαλάκο, τον πρωτοπρευσβύτερο π. Στέφανο Ταβουλάρη, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Μανιατάκο και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην έννοια της αγιότητας και στην εκκλησιαστική διαδικασία ανακηρύξεως ενός αγίου, ενώ ανέλυσε τους τίτλους των αγίων, τους ιδιαίτερους επιθετικούς προσδιορισμούς και την όλη κατάταξη της μνημονεύσεως αυτών στη λειτουργική πράξη. Ο κ. Χρυσόστμος κατέληξε τονίζοντας: «Οι άγιοι είναι οι μεγάλες μορφές, εκείνες που αγάπησαν τον Θεό και ο Θεός τους αγάπησε. Είναι οι “φίλοι του Θεού” και οι φίλοι των ανθρώπων. Είναι τα άνθη του Παραδείσου. Είναι τα διαμάντια του Πνεύματος. Είναι οι οδοδείκτες στη ζωή μας. Είναι οι καρποί του Αγ. Πνεύματος. Είναι η εφαρμογή του Ευαγγελίου στην πράξη. Είναι τα δοχεία της Χάριτος. Είναι η δόξα της Εκκλησίας».

Ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Αγίων πέριξ της μονής και προ της απολύσεως του εσπερινού, εψάλη παράκληση υπέρ των διαγωνιζομένων μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Κυριακή 14/6, ο Ιεράρχης Μάνης χοροστάτησε στην ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Το απόγευμα της Κυριακής, τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός, το κτητορικό μνημόσυνο ως και η ιερά παράκληση των Αγίων Πάντων από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μάνης, αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο.

Στην εορτή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αν. Μάνης κκ Δρακουλάκου και Καπασούρης – Σεψάκος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του ΑΤ Γυθείου, Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Κούκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti