Εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2020 14:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιολογιώτατου μοναχού της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, π. Νικοδήμου Καρκαμπάση, που κατάγεται από το Λευκόχωμα Σπάρτης. 

Ο νέος διάκονος στην χειροτονητήρια ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε αρχικά στο δέος που διαπερνά την ύπαρξή του αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει ως υπηρέτης του Ιερού Θυσιαστηρίου.

Στη συνέχεια απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλους όσοι του στάθηκαν στην μέχρι τώρα πορεία του και στην απόφασή του να ακολουθήσει τη μοναχική και ιερατική ζωή.
Το πρώτο πρόσωπο που ευχαρίστησε ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, που με την αγάπη, τη σεμνότητα, τη σοφία και τη διακριτικότητά του, αποτέλεσε το καλύτερο παράδειγμα και το μεγαλύτερο κίνητρο για την απόφασή του.

Επίσης ευχαρίστησε τους αείμνηστους κληρικούς π. Δημήτριο Πέππα και π. Παναγιώτη Ρούτση, που τον μύησαν στην εκκλησιαστική ζωή, τον γέροντά του και πνευματικό του πατέρα Επίσκοπο π. Πρόδρομο, την αδελφότητα της Μονής των Αγίων Αναργύρων, τους λοιπούς κληρικούς που του στάθηκαν, τους καθηγητές στου στη Νοσηλευτική Σχολή Αθηνών, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές με τους οποίους συνεργάστηκε όπου γνώρισε τα όρια του ανθρώπινου πόνου, τον Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμά, τους κατηχητές και τα παιδιά της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνα.Τέλος ευχαρίστησε τους γονείς του και τα κατά σάρκα αδέλφια του για την αγάπη, την κατανόηση και την στήριξή τους. 

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος, επισήμανε ότι την ημέρα αυτή ο π. Νικόδημος, διατράνωσε την πίστη του, επιβεβαίωσε την αγάπη του προς τον Κύριο και βίωσε την παράδοση του Χριστιανισμού και της Εκκλησίας μας. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους γονείς του νεοχειροτονηθέντα για την στήριξή τους στην κομβική απόφαση του παιδιού τους, καθώς και όλους όσοι τον βοήθησαν να καλλιεργήσει και να εξωτερικεύσει ότι όμορφο είχε στην ψυχή του.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο νέο διάκονο να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον ωραίο δρόμο της αρετής και της προσωπικής θυσίας. Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο νέος διάκονος δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος σε χαρμόσυνο κλίμα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti