Διαμαρτυρία για τη ΔΕΥΑΣ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα

Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020 13:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτυρία για τη ΔΕΥΑΣ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφορικά με το θέμα αυξήσεων στο τιμολόγιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης οργανώνουν, σήμερα Δευτέρα 29/6 και ώρα 6:30΄ μμ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, εκπρόσωποι 45 τοπικών κοινοτήτων* του Δ. Σπάρτης.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων, η κινητοποίηση αποφασίστηκε λόγω «της απαράδεκτης μεθόδευσης του προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Θέμη Πατσιλίβα να ορίσει εκ νέου τη συζήτηση για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, τη Δευτέρα (29/6) στις 7.30 μ.μ. ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, και όχι δια ζώσης και σε μεγάλη αίθουσα για να έχουμε τη δυνατότητα να παραυρεθούμε όλοι μας».

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας «ενάντια στις απαράδεκτες αυξήσεις της Δημοτικής Αρχής στο νερό», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Μας πήρατε τις συντάξεις, θα μας στερήσετε τώρα και το νερό;
Απαιτούμε:
• Καμία αύξηση της τιμής του νερού.
• Να σταματήσει η ΔΕΥΑΣ τις διακοπές νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
Αγωνιζόμαστε για φτηνό νερό, για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».

Εξάλλου, με παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σπάρτης» γνωστοποιεί ότι «δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της την απαράδεκτη αύξηση της τιμής του νερού στον Δήμο μας». Γι’ αυτό τον λόγο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι «δεν θα συμμετάσχει στην δια περιφοράς ψηφοφορία που επιδιώκεται για σήμερα Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 από την διεύθυνση της ΔΕΥΑΣ», ενώ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

 

* Πρόκειται για τις Κοινότητες: Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα),  Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Κωνσταντίνος, Αγόριανη, Αγριάνοι, Αλευρού, Αμύκλες, Αναβρυτή, Ανώγεια, Άρνα, Βαμβακού, Βαρβίτσα, Βασσαράς, Βασιλική, Βορδόνια, Βουτιάνοι, Βρέσθενα, Γεωργίτσι, Γκοριτσά, Θεολόγος, Καλλονή, Καλύβια Σοχάς, Καμίνια, Καρυές, Καστόρι, Κεφαλάς, Κλαδάς, Κονιδίτσα, Λευκόχωμα, Λογγάστρα, Μαγούλα, Μυστράς, Ξηροκάμπι, Παλαιοπαναγιά, Παρόρι, Πελλάνα, Πλατάνα, Πολοβίτσα, Ποταμιά, Σελλασία, Σκούρα, Σουστιάνοι, Σπαρτιά, Τραπεζοντή και Τρύπη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών