«Η αλήθεια για το μισθολόγιο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ»

Άδικη χαρακτηρίζουν οι υπάλληλοι την πρόταση προέδρων κοινοτήτων

Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020 15:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η αλήθεια για το μισθολόγιο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ»

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται, για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ αναφορικά με δημοσίευμα που αφορά την εισήγηση 45 πρόεδρων τοπικών κοινοτήτων του Δ. Σπάρτης για την τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης. Το σημείο που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων αποτελεί η πρόταση των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων για εναρμόνιση του μισθολογίου των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ με το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σπάρτης, οι συντάκτες προχώρησαν στη σχετική αναφορά, «χρησιμοποιώντας ανακριβή και αναληθή στοιχεία με σκοπό –όπως διατείνονται– να ικανοποιηθεί το ‘’κοινό περί δικαίου αίσθημα’’»

Αναλυτικά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΣ κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος, «πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα κείμενο με κάποιες προτάσεις για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ , το οποίο, μάλιστα,  προσυπογράφουν (;;;) 45 πρόεδροι  των πρώην κοινοτήτων  του δήμου Σπάρτης.

Με έκπληξη αλλά και έντονη πικρία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ διαπιστώνουν ότι ο συντάκτης ή οι συντάκτες (!!) του κειμένου αυτού οδηγούνται - ‘’ελαφρά τη καρδία’’ - σε βεβιασμένα, αυθαίρετα και επισφαλή συμπεράσματα που σκοπό έχουν να φέρουν τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΣ σε αντιπαράθεση με την κοινωνία και όχι να οδηγήσουν σε  λύση .

Είναι τουλάχιστον άδικο, στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού, κάποιοι να καταθέτουν προτάσεις που αφορούν το μισθολόγιο των υπαλλήλων χρησιμοποιώντας ανακριβή και αναληθή στοιχεία με σκοπό –όπως διατείνονται- να ικανοποιηθεί το ‘’κοινό περί δικαίου αίσθημα’’ .

Ξέχασαν, όμως, - ή εσκεμμένα απέκρυψαν (;;) - να αναφέρουν και να υπολογίσουν πως στο συνολικό ποσό της μισθοδοσίας  των υπαλλήλων - που αυθαίρετα και επιπόλαια  διαίρεσαν για τη μάχη των εντυπώσεων -  περιλαμβάνονται:
• αποζημιώσεις για τις νυχτερινές βάρδιες, τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, αφού η ΔΕΥΑΣ  λειτουργεί για 365 μέρες και νύχτες και 24 ώρες το 24ωρο.
• εισφορές της τάξης του 41% έως και 50% , αφού οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, ενταγμένοι στο ΙΚΑ  και όχι δημόσιοι υπάλληλοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΣ προσθέτει: «Αξίζει να σημειωθεί πως και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ έχουν ήδη πληγεί από τη μνημονιακή πολιτική της τελευταίας δεκαετίας  –όπως και όλοι οι εργαζόμενοι γενικότερα βέβαια- και έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 40 %.

Πρέπει να γνωρίζουν οι πρόεδροι αλλά και όλοι οι συνδημότες, πως αν  υπαχθεί η ΔΕΥΑΣ  στο ενιαίο μισθολόγιο, το μισθολόγιο των υπαλλήλων  θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο ,αλλά η υπηρεσία θα έχει προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, αφού δεν θα δίνεται  η δυνατότητα, λόγω των περιορισμών που θέτει το ενιαίο μισθολόγιο για τις επιπλέον αποζημιώσεις, να λειτουργεί πέραν του βασικού ωραρίου.

Τρανή απόδειξη  των παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι  έχουν δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη, ήδη δύο φορές, αφού  οι δικαστές συμφωνούν απόλυτα με την επιχειρηματολογία τους.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ, ενωμένοι,  θα συνεχίσουν να είναι  στην πρώτη γραμμή, κοντά σε καθένα δημότη, έτοιμοι να δώσουν άμεσα λύση σε όποιο πρόβλημα ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων παρουσιαστεί.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ, ενωμένοι, πάντα σε αγαστή συνεργασία με το Δ.Σ. και τους προέδρους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων – όπως χρόνια τώρα-  μακριά από πολιτικές ή προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροσυμφέροντα, διαθέτοντας προσωπική κρίση ο καθένας και μακροπρόθεσμη μνήμη ξέρουν να λειτουργούν, χωρίς έξωθεν καθοδηγήσεις, αποφασίζοντας μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, υπηρετώντας πάντα το καλό της ΔΕΥΑΣ και κατ΄ επέκταση όλων των συνδημοτών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland