Συνάντηση Κρητικού και Δούκα με την υπουργό Παιδείας

Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 12:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Κρητικού και Δούκα με την υπουργό Παιδείας

Συνάντηση εργασίας με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλης Κρητικός και ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, μεταξύ άλλων, τέθηκε και η ίδρυση Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην πόλη της Σπάρτης, καθώς επίσης και η ανακαίνιση και αξιοποίηση της φοιτητικής εστίας που υπάρχει στην πόλη.

Συζητήθηκε, επίσης, το αίτημα που έχει καταθέσει ο Δήμος Σπάρτης στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την παραχώρηση χώρου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προκειμένου ο Δήμος να εγκαταστήσει πλατφόρμα Moodle, όπου θα φιλοξενηθούν e-quizes με ύλη από το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των τάξεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω μιας μοναδικής και πρωτοποριακής συνεργασίας με το Κολλέγιο Αθηνών. Τα συγκεκριμένα διαδικτυακά διαγωνίσματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Σπάρτης.

Τέλος, ο κ. Δούκας έθεσε τις προτάσεις του στην κ. Κεραμέως, ως προς τη συνεργασία του Δήμου Σπάρτης και του Υπουργείου για τον εορτασμό των 2500 ετών από την Μάχη των Θερμοπυλών, καθώς επίσης και για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών