Παράταση μέχρι τέλος του έτους για το Αγροτικό Τιμολόγιο αποφάσισε η ΔΕΗ

Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 17:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση μέχρι τέλος του έτους για το Αγροτικό Τιμολόγιο αποφάσισε η ΔΕΗ

Η καταληκτική ημερομηνία ήταν μέχρι και σήμερα 30/06/20, ωστόσο, δεδομένου των πιέσεων των παραγωγικών και γεωτεχνικών φορέων, καθώς λόγω των περιορισμών το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, καθίστατο αδύνατη η ολοκλήρωση της διαδικασίας υιοθετήθηκε η λύση της παράτασης. Για το θέμα, μέσα στις επόμενες ώρες, θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η παράταση της προθεσμίας σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, προήλθε κατόπιν παρέμβασης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης, Γιώργο Στάσση, στον οποίο εξέθετε τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε οι αγρότες που δικαιούται την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο να χάσουν αυτή τη δυνατότητα λόγω αυξημένης γραφειοκρατίας. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιεςυπηρεσίες λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της πανδημίας.

Το θέμα το είχε εγκαίρως αναδειχθεί από τα ΜΜΕ με σχετικά ρεπορτάζ υπογραμμίζοντας τις ανάγκες των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου, ενόψει και της θερινής καλλιεργητικής περιόδου και της έλλειψης χρόνου να απευθυνθούν οι αγρότες στις αρμόδιες Υπηρεσίες για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών, και την υποβολή τους στην ΔΕΗ.