Στον… Προμαχώνα το κρούσμα κορωνοϊού που χρεώθηκε στη Λακωνία

Δεν ταξίδεψε στον νομό η αλλοδαπή που διαγνώστηκε θετική στα σύνορα

Τρίτη, 07 Ιούλιος 2020 16:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον… Προμαχώνα το κρούσμα κορωνοϊού που χρεώθηκε στη Λακωνία

Σύγχυση προκάλεσε η ενημέρωση που εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, βάσει στοιχείων του ΕΟΔΥ,  περί καταγραφής κρούσματος κορωνοϊού στη Λακωνία, τη Δευτέρα 6/7. «Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που σημειώθηκε σε εισαγόμενο περιστατικό σε πύλη εισόδου της χώρας. Το περιστατικό καταχωρήθηκε προς ώρας στην ΠΕ Λακωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται ο «ΛΤ», το κρούσμα που χρεώνεται προς το παρόν στον νομό μας, αφορά μια αλλοδαπή γυναίκα που διαγνώστηκε θετική, σε έλεγχο που υποβλήθηκε κατά την είσοδο της στην Ελλάδα στο Τελωνείο Προμαχώνα που αποτελεί πύλη εισόδου από Βουλγαρία (βόρεια των Σερρών). Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται ότι είχε τελικό προορισμό τη Λακωνία και γι’ αυτό, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το κρούσμα καταχωρήθηκε στον νομό, έστω και προσωρινά. Φυσικά, η εν λόγω αλλοδαπή δεν ταξίδεψε ποτέ στη Λακωνία και θα παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα μέχρι την ανάρρωσή της. Λογικά, σε επόμενη ενημέρωση του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας, η συγκεκριμένη περίπτωση του Covid-19 θα αφαιρεθεί από τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τη  Λακωνία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο (και μοναδικό ως τώρα) επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Λακωνία ήταν εκείνο ενός 88χρονου από την Κοκκάλα Αν. Μάνης, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός τον περασμένο Μάρτιο, κατά την επίσκεψή του στον τόπο καταγωγής του από τον Πειραιά όπου διαμένει μόνιμα. Το συγκεκριμένο κρούσμα είχε αναφερθεί ως εισαγόμενο στη Λακωνία.
 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland