Δυσαρέσκεια για τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Τρίπολη-Γεωργίτσι

Επιστολή στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2020 15:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δυσαρέσκεια για τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Τρίπολη-Γεωργίτσι

Την αντίδραση και διαμαρτυρία κατοίκων και καταγομένων από το Γεωργίτσι Λακωνίας  επέφερε η απόφαση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας να προχωρήσει σε διακοπή δρομολογίων από την Τρίπολη στο χωριό του βόρειου Ταϋγέτου.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, Χρήστος Τσίχλης, αναφέρει τα εξής:

«Με λύπη μας, πληροφορηθήκαμε ότι διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Τρίπολη-Γεωργίτσι Λακωνίας και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επιχειρήσεις και επαγγελματίες της άγονης αυτής γραμμής, ανέμεναν επισκέπτες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, γονείς και παππούδες μόνιμοι κάτοικοι των χωριών, περιμένουν με αγωνία την προσέλευση μελών της οικογένειάς τους, από Αθήνα.

Πρόκειται για μία άγονη γραμμή και η διοίκηση του ΚΤΕΛ, οφείλει να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα σε εποχή Πανδημίας. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ, θα μπορούσε να διεκδικήσει επιδότηση της ανωτέρω άγονης γραμμής, από το ελληνικό δημόσιο.

Ο Ταΰγετος αποτελεί την υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου. Ο Ταΰγετος καταλαμβάνει εκτάσεις των νομών Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.  Επιβλητικός και ωραίος ο Ταΰγετος, το "αρσενικό βουνό", όπως τον έχει αποκαλέσει η συγγραφική πένα, καλύπτει με τη μεγαλοπρέπειά του τη Λακωνία, συνθέτοντας τα ανεπανάληπτα τοπία της. Μέσω του Γεωργιτσίου, Αγόριανης, Λογκανίκου: συνδέεται η Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, με την Περιφερειακή ενότητα Λακωνίας.

Οι εμπορικές σχέσεις Αρκάδων και Λακώνων, υπήρξαν πάντοτε άριστες και επικρατούσε πνεύμα καλής πίστεως,  πνεύμα αλληλοκατανοήσεως και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.  

Σε εποχή Πανδημίας, θα πρέπει να υπερισχύει η κοινωνική ευαισθησία και όχι το κέρδος. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν δικαιολογεί καταργήσεις, αλλά ενισχύσεις. Η Καραντίνα  λόγω της Πανδημίας  Covid 19,  επέφερε σημαντικό πλήγμα στην τοπική οικονομία. Έντονη ανησυχία προκαλεί η ανάλυση του ΟΟΣΑ για τις επιπτώσεις ανά οικονομία, ανάλογα με το πλήγμα που δέχεται κάθε κλάδος, καθώς η Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχει το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτήν τη φάση της “καραντίνας”. Τουρισμός, ταξίδια αλλά και υπηρεσίες που απαιτούν στενή σχέση με τον πελάτη, δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από το lockdown, οι υπηρεσίες εστίασης διασώζονται εν μέρει, η οικοδομή “παγώνει” λόγω της δυσκολίας των μετακινήσεων και της αναστολής.

Εν κατακλείδι, ζητώ την άμεση επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Τρίπολη-Γεωργίτσι Λακωνίας, κατόπιν αιτήματος πολλών συμπατριωτών μου και την διεκδίκηση κρατικής επιδότησης, ως άγονη γραμμή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος