Στ. Αραχωβίτης: «Χωρίς χρονοδιάγραμμα η τοποθέτηση νέου διοικητή στο Νοσοκομείο Σπάρτης»

Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2020 19:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Χωρίς χρονοδιάγραμμα η τοποθέτηση νέου διοικητή στο Νοσοκομείο Σπάρτης»

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης παρέπεμψε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την παραίτηση του διοικητή και του ΔΣ του Νοσοκομείου Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, το οποίο παραμένει ακέφαλο από την αρχή του έτους, «χωρίς καν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση νέου Διοικητή και μελών του Δ.Σ», όπως επισημαίνει ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης ο οποίος προσθέτει: «Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού στη σχετική επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε τη Δευτέρα 6/7 στη Βουλή, επικαιροποιώντας την ίδια ερώτηση που είχα καταθέσει στις 17 Μαρτίου και παρέμενε αναπάντητη μέχρι σήμερα».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι «ο δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Καλογεράκος, ο οποίος ανέλαβε χρέη προσωρινού Διοικητή από τις 2 Ιανουαρίου 2020, μετά την παραίτηση του προηγούμενου Διοικητή, μέχρι και την παραίτησή του στις 16 Ιουνίου, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου αξίζουν συγχαρητηρίων για την “πλάτη” που έβαλαν μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση υγειονομικού συναγερμού, γεγονός που επισήμανα και ενώπιον του Υφυπουργού».

Καταλήγοντας, ο Στ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει: «Υπάρχει βέβαια και ακόμη κάτι αξιοσημείωτο από τη συζήτηση. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν είχε τίποτα να πει, ούτε για την αιφνιδιαστική μετακίνηση του Επιμελητή Ακτινολογίας  από το Νοσοκομείο Λακωνίας στο Νοσοκομείο Αιγίου, με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Μια μετακίνηση που θα οδηγήσει σε κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Ακτινολογικού, πράγμα που καθιστά άκρως επισφαλείς τις εφημερίες του νοσοκομείου ενόψει καλοκαιρινής περιόδου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών