Εθελοντική αιμοδοσία από το Κάστρο Μονεμβασίας

Την Τετάρτη 15/7

Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εθελοντική αιμοδοσία από το Κάστρο Μονεμβασίας

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Δήμου Μονεμβασίας, να συμμετάσχουν στην 10η εθελοντική αιμοδοσία, απευθύνει το Κάστρο Μονεμβασίας. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα γυμναστικής του Γυμνασίου Μονεμβασίας.

Όπως αναφέρει το Κάστρο Μονεμβασίας, «οι καθημερινές ανάγκες αίματος είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης αυτών των αναγκών.

Είναι πολύ σημαντικό να δωρίσουμε λίγο από το χρόνο μας για να αποτελέσουμε και εμείς έναν κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας που διασφαλίζουν τη δυνατότητα φροντίδας αρρώστων.

Στόχος της ΑΕ Κάστρο, είναι να διατηρήσει την τράπεζα αίματος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση ανάγκης».

Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής. Διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας μόνο και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος του αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπινου οργανισμού και η αναπλήρωσή του γίνεται μόλις σε 10 λεπτά.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι συμμετοχή και ένδειξη αγάπης και αλτρουισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές», σημειώνει το Κάστρο Μονεμβασίας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
Παναγιώτης Κουράκος: 6977 228728
Σταύρος Μπαρμπάγιαννης: 27320 61575
Γεωργία Κακκάβα: 6937 107125
ΚΕΠ Μονεμβάσιας: 27320 61111

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος