Αγρ/τροφικός Σύλλογος Λακωνίας: «Απαράδεκτη και τραμπουκική η στάση του δημάρχου Ευρώτα»

Έντονη αντίδραση του Δ. Βέρδου

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 15:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγρ/τροφικός Σύλλογος Λακωνίας: «Απαράδεκτη και τραμπουκική η στάση του δημάρχου Ευρώτα»

Ημερίδα με θέμα τις μεταρρυθμίσεις που επιφέρει η νέα ΚΑΠ 2021-2027 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα παράσταση διαμαρτυρίας από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας με τη συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Δ. Ευρώτα ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη θέση «Ξηροκάμπια» Σκάλας.

Σύμφωνα με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας, η κινητοποίηση έγινε «απέναντι στη φιέστα που συνδιοργάνωσε  ο Δήμος Ευρώτα με την περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης». Όπως ισχυρίζεται ο σύλλογος, «η ημερίδα παρωδία που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Σκάλας έγινε για τους  αγρότες χωρίς τους αγρότες. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ποιόν εξυπηρετεί η νέα ΚΑΠ! Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους, βιοπαλαιστές αγρότες που βλέπουν καθημερινά τα  προβλήματά τους να οξύνονται να σταθούν απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, ΕΕ- ΚΑΠ και να συμπορευτούν με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα ώστε να διεκδικήσουμε  αυτά που μας ανήκουν γιατί είναι αγώνας επιβίωσης!»

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογο Λακωνίας καταγγέλλει «την απαράδεκτη και τραμπουκική στάση του δημάρχου Ευρώτα κ. Βέρδου ο οποίος κατά την παρέμβαση του γραμματέα της ΟΑΣΠΠ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του απαιτώντας του να σταματήσει να μιλάει κλείνοντας του το μικρόφωνο.

Τονίζουμε ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν εκφοβίζεται από τέτοιες ενέργειες!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους!»

Ενοχλημένος ο Δ. Βέρδος:
«Πυροδοτούν κλίμα έντασης και αντιπαλότητας»
Σε δήλωσή του για όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της παραπάνω ημερίδας, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος αναφέρει τα εξής: «Στην ημερίδα, πλην των υπηρεσιακών παραγόντων και των πολιτικών προσώπων, ήταν αυστηρώς προσκεκλημένοι και με προσωπική πρόσκληση λόγω Covid-19 και υποδείξεων του υπουργείου, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών .

Ωστόσο, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, εμφανίστηκε ομάδα ατόμων και μέλη της επιτροπής αγώνα κατά του έργου διαχείρισης απορριμμάτων ΣΔΙΤ που ζήτησαν να επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η πρότασή τους έγινε δεκτή από το δήμαρχο Ευρώτα κ.  Δήμο Βέρδο,  αλλά στη συνέχεια οι ίδιοι εισήλθαν βίαια στην αίθουσα, παρέκαμψαν το πρόγραμμα και με προκλητικό και επιθετικό τρόπο κατέλαβαν το βήμα και εξαπέλυσαν επίθεση κατά παντός, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια ευπρέπειας, τάξης και σεβασμού σε αρχές, πρόσωπα και θεσμούς . Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα. Έχουν σκοπό να αμαυρώσουν το κύρος των θεσμών, υπονομεύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για συνεργασία και υποσκάπτουν τις πρωτοβουλίες της. Τέλος, με τις δηλώσεις τους πυροδοτούν κλίμα έντασης και αντιπαλότητας που εξυπηρετεί άλλους πολιτικούς κύκλους και στενά μικροκομματικά συμφέροντα που δεν στηρίζουν  τα συμφέροντα των αγροτών και φυσικά των δημοτών του Δήμου Ευρώτα».

Δείτε τα video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος