Προχωρούν οι διεργασίες για το παραλιακό μέτωπο Μονεμβασίας

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Στ. Χριστάκος

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 18:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προχωρούν οι διεργασίες για το παραλιακό μέτωπο Μονεμβασίας

Εντείνονται οι προσπάθειες, με την διενέργεια των προαπαιτούμενων διαδικασιών, για εκκίνηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Μονεμβασίας, από την παιδική χαρά ως το τουριστικό περίπτερο.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος, η μελέτη ανάπλασης έχει εγκριθεί από το συμβούλιο της Κοινότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβασίας, ενώ η συνολική μελέτη έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) Λακωνίας τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστάκο, «η γραμμή αιγιαλού αρχικά ήταν περίπου στην γραμμή δόμησης, στη συνέχεια μετά την προσφυγή ιδιωτών έχει γίνει νέα χάραξη από την κτηματική υπηρεσία στην γραμμή που είναι σήμερα το κρηπίδωμα. Επειδή στον χώρο από παιδική χαρά ως Κάκκαβο δεν υπάρχει χάραξη ζώνης παραλίας, απαραίτητη για να εκτελεστεί το έργο ανάπλασης, ζητήσαμε από τον Οκτώβριο του 2019, στην αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, τη χάραξη ζώνης παραλίας από την Κτηματική Υπηρεσία. Ήδη έχει γίνει αυτοψία της επιτροπής για τη χάραξη, ενώ σε πρόσφατη συνάντηση μας με τους αρμόδιους της Κτηματικής Υπηρεσίας, ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα υλοποιηθεί η χάραξη ζώνης παραλίας, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από παιδική χαρά ως το τουριστικό περίπτερο».

Τέλος εποχής
για το «Ψαράδικο»
Εν τω μεταξύ, στην κατεδάφιση του δημοτικού κτιρίου δίπλα στην παιδική χαρά και της πλατφόρμας έκτασης 100 τμ προχώρησαν τη Δευτέρα 13/7 συνεργεία του Δήμου Μονεμβασίας με τη συμμετοχή συνεργατών του δήμου.

Το δημοτικό κτίριο είχε ανεγερθεί γύρω στα 1965 για να στεγάσει τις γεννήτριες του ηλεκτρικού ρεύματος στη Μονεμβασιά πριν την έλευση της ΔΕΗ. Ο πρώτος μηχανικός στην ηλεκτροδότηση της Μονεμβασίας ήταν ο αείμνηστος Χρύσανθος Δελαστίκ. Στη συνέχεια,  από το 1970 περίπου και μέχρι πριν ένα περίπου χρόνο είχε μισθωθεί ως ιχθυοπωλείο.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, «η ψαραγορά του μπάρμπα Αντώνη αποτέλεσε σημείο αναφοράς για πολλές δεκαετίες ως βασικός χώρος διάθεσης των αλιευμάτων της Μονεμβασίας και της εξυπηρέτησης των καταστημάτων και των επισκεπτών της πόλης μας καλύπτοντας το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας των ψαράδων της Μονεμβασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστάκο, μετά την αποχώρηση της μισθώτριας εταιρείας, το κτίριο χαρακτηρίστηκε από την Πολεοδομία Μολάων ως επικίνδυνο και ο Δήμος Μονεμβασίας προχώρησε με δικά του μέσα στην καθαίρεση του.

Παράλληλα, τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν στην καθαίρεση και απομάκρυνση της πλατφόρμας από τσιμέντο που είχε κατασκευαστεί το 1988 στον αιγιαλό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος