Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2020 16:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’ στο ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης «Ο Άγιος Παντελεήμων», την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, παραμονή της εορτής, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης, μετά την αναφορά του στο βίο του Αγίου, υπογράμμισε την αξία της «ιατρικής της προσωπικότητος», δηλαδή, για το προσωπικό ενδιαφέρον που πρέπει να έχει ο σωστός λειτουργός της ιατρικής επιστήμης για τον καθένα ξεχωριστά ασθενή, ως «κατ’ εικόνα Θεού» άνθρωπο.

Έπειτα, τόνισε ότι, «ο Άγιος Παντελήμων ο ιατρός, φέρνει ενώπιον μας, το πάντοτε επίκαιρο και στις μέρες μας, με την επιδημία του κορωνοϊού, ζήτημα των σχέσεων επιστήμης και μάλιστα της ιατρικής και της θρησκείας. Η χριστιανική διδασκαλία καταφάσκει την ιατρική πρόοδο και την επιστήμη και η Εκκλησία επευλογεί τα επιτεύγματα. Δεν αντικαθιστά η επιστήμη την θρησκεία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Θρησκεία και περαιτέρω πίστη στο Θεό και ιατρική θεωρία και πράξη είναι ως δίδυμες αδελφές. Συμπόρευση πρέπει να επικρατεί, πίστης και ιατρικού λειτουργήματος. Ισχύει εν προκειμένω το λεχθέν: «Εγώ Κύριε τον γιάτρεψα, Εσύ τον θεράπευσες». Η επιστήμη και βεβαιότατα χρειάζεται, αλλά έχει τα όρια της. Η πίστη στο Θεό είναι άλλου μεγέθους. Έχει να κάμνει με τα του Θεού τα πράγματα. Τίμα λοιπόν ιατρόν αλλά και πίστευε στο Θεό», κατέληξε με την φράση αυτή ο Σεβασμιώτατος.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος