Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών από τον ηγούμενο της ΙΜ Αγ. Αναργύρων

Με πρωτοβουλία του Κέντρου «Δίαυλος»

Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2020 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών από τον ηγούμενο της ΙΜ Αγ. Αναργύρων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίαυλος» πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, μια σειρά ομιλιών – συζητήσεων στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Ομιλητής και στις τρεις εκδηλώσεις ήταν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα π. Γρηγόριος Βαλτογιάννης. Με τις μαγευτικές περιηγήσεις που πραγματοποίησε στα Ομηρικά Έπη, στα Βυζαντινά χρόνια και στις σελίδες της σύγχρονης λογοτεχνίας, π. Γρηγόριος  ανέδειξε δεξιότητες ζωής που ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα.

Στην τελευταία εκ των τριών ομιλιών, παρευρέθηκε και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, στον οποίο η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος», κ. Ευγενία Παπαστάθη – Σοφού απέμεινε αναμνηστικό πάπυρο, ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού για την στήριξη του στο έργο του Κέντρου προς την κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια..

Η κ. Παπαστάθη ευχαρίστησε θερμά τον π. Γρηγόριο που μοιράστηκε απλόχερα με το κοινό τις γνώσεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, όπως και το Μουσείο Ελιάς και ιδιαίτερα τον διευθυντή κ. Ιωάννη Μπαγιώκο και το προσωπικό του μουσείου για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία στον ατμοσφαιρικό υπαίθριο χώρο του. Τέλος, ευχαριστίες απέδωσε στο κοινό της Σπάρτης που τίμησε με την παρουσία του και την ενεργό συμμετοχή του, τις συζητήσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας των ομιλιών, ζητώντας συγνώμη που δεν ήταν εφικτό να δεχθούν περισσότερο κόσμο, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος